Popkoor 4 you wint eerste prijs korenfestival in Medemblik

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN/MEDEMBLIK - Na een uitverkocht lustrumconcert in de Stadsgehoorzaal op 28 mei heeft Popkoor 4 you opnieuw een prestatie neergezet. Het koor keerde afgelopen weekeind na een succesvol optreden op het korenfestival in Medemblik huiswaarts met de felbegeerde publieksprijs. Het welbekende festival werd op zondag 19 juni door de Gemeente Medemblik (NH) voor de 17e keer georganiseerd. Aan het festival deden 18 koren mee, waaronder Popkoor 4 you uit Kampen.


 


De jury vertelde bij de uitreiking van de prijs dat er geen twijfel over mogelijk was en dat ze unaniem Popkoor 4 you als winnaar hadden gekozen. Het koor scoorde hoog op de uitstraling, het enthousiasme, het contact met het publiek en de goede samensmelting van koor, dirigent en combo. Ook was de jury erg enthousiast over het repertoire. Een enkel jurylid vertelde dat hij zelfs zo onder de indruk was dat hij er tijdens het optreden gemotioneerd van werd.


 


Popkoor 4 you liet met nummers afkomstig van het lustrumrepertoire (onder andere van Queen, De Dijk, ABBA en Doe Maar) een gevarieerd programma zien.


Bij de bekendmaking van de winnaar van de publieksprijs werd de prijs onder luid gejuich van het koor door dirigent Martin Brand in ontvangst genomen.


 


Het popkoor telt 45 leden en staat onder leiding van Martin Brand. Zij worden begeleid door een vast combo met Arno Waterham (gitaar), Ab van Sloten (basgitaar), Paul Zijlstra (drums) en Jenny van Schellen (toetsen).


 


Het popkoor treedt ook op tijdens het Thorbeckegracht Festival in Zwolle op  zaterdag 10 september vanaf 12.00 uur.
 


www.popkoor4you-kampen.nl