De Kampri Group vraagt surseance van betaling aan

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Na ruim veertig jaar werkzaam te zijn geweest als specialist in professionele keukens is de Kampri Group in grote financile problemen geraakt. De Kampri Group heeft om een faillissement af te wenden surseance van betaling aangevraagd. In Kamper vestiging zijn 52 mensen werkzaam.


Directielid Rob Kamphuis: "Het is zwaar teleurstellend dat wij niet de tijd en de ruimte hebben gekregen om ons herstelplan uit te voeren. Als onderneming kunnen we niet anders dan uitstel van betaling aanvragen, om op die manier te kijken hoe we nu voor de en voor onze mensen de best denkbare oplossing kunnen creren."


Het management laat het er niet bij zitten en wil er alles aan doen om het bedrijf te redden en krijgt hierbij steun van enkele investeerders. Zij zijn ervan overtuigd dat met alle betrokkenen, waarmee de laatste veertig jaar een duurzame vertrouwensrelatie is opgebouwd, de onderneming een financieel gezonde toekomst tegemoet gaat.


De Kampri Group is uitgegroeid tot een onderneming met naast een eigen fabriek en vestigingen in Nederland ook vestigingen in Belgi en Zweden. Het bedrijf is een van de grotere spelers in de professionele grootkeuken markt en is actief in hotels, zorginstellingen, scholen en bedrijfsrestaurants. Ook deze branches staan onder grote druk door de crisis, waardoor orderaanvragen zowel in Nederland en Belgi teruglopen. Het afgelopen jaar is getracht met een aantal vergaande ingrepen de continuïteit van de organisatie waarborgen. Echter, de huisbankier heeft de financiering opgeschort, waardoor het management heeft moeten vaststellen dat het aanvragen van surseance van betaling noodzakelijk en onvermijdelijk is. De medewerkers, klanten en leveranciers zijn eerder vandaag op de hoogte gebracht.


Surseance van betaling kan aangevraagd worden bij de rechter. Hij kan dan bepalen dat gedurende een bepaalde tijd niet betaald hoeft te worden aan schuldeisers. De aanvrager van de surseance kan deze periode gebruiken om orde op zaken te stellen en te onderhandelen over een afbetalingsregeling of een akkoord.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 7 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 7 uur geleden