Celstraf voor ontucht met leerlingen

Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - Een 49-jarige djembe-leraar heeft dinsdag een celstraf van 32 maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk, opgelegd gekregen voor ontucht met leerlingen. Ook zijn aan de twee destijds minderjarige leerlingen schadevergoedingen toegewezen.


 


Dat vonniste de rechter in Zwolle. De uitspraak was conform de eis van de officier van justitie. De rechtbank achtte bewezen dat de 49-jarige M.R. ontucht pleegde met een aan zijn zorg toevertrouwde minderjarige. Van een tweede minderjarige maakte hij seksueel misbruik terwijl ze duidelijk niet in staat was haar wensen kenbaar te maken. De rechtbank achtte ook bewezen dat hij kinderpornografisch materiaal maakte en aanwezig had. De rechters vonden een zware celstraf op zijn plaats omdat de man al eerder voor een dergelijk feit veroordeeld is. Ook legden de rechters R. een contactverbod op. Hij mag niet in contact treden met beide slachtoffers. De man heeft de gemeenschap met beide meisjes ontkend.


 


De zaak kwam aan het rollen toen de moeder van het eerste slachtoffer foto's van de borsten en billen van haar dochter op haar computer vond. Ze deed aangifte. In september maakte muziekschool Quintus in Kampen, waar R. ook les gaf, bekend dat hij geschorst is.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden