Afbeelding
Gerard Meijeringh

Bloemenbinderij Vrooland viert 50-jarig jubileum

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Bloemenbinderij Vrooland bestaat op 12 november maar liefst vijftig jaar en dat wordt gevierd. Vanaf komende donderdag wordt elke klant getrakteerd op een leuke attentie.

12 november is een bijzondere dag voor Wim Vrooland. Vijftig jaar geleden begonnen zijn vader en moeder, Barend en Ciska, een eigen bloemenzaak aan de Oudestraat. Hij was toen vier jaar oud. Later nam hij de zaak over. “Ik zit nu 37 jaar in de zaak en mijn vrouw Barbara 25 jaar. En mijn ouders zijn nog altijd betrokken bij het bedrijf.”

Zo’n dertien jaar geleden is de winkel grondig verbouwd. Noodzakelijk, door de realisatie van de waterkering, die dwars door de winkel werd aangelegd. Tijdens de werkzaamheden verhuisde Bloemenbinderij Vrooland naar Oudestraat 210. Daarna kwam er tijdelijk een noodwinkel op het Van Heutszplein.

In de loop der jaren is er volgens Wim Vrooland veel veranderd. “Vroeger ging het louter om een bosje bloemen verkopen, wat nu de supermarkt doet. Maar het verkopen van bloemen is een specialistisch beroep geworden.” Bloemenbinderij Vrooland is gespecialiseerd in rouwarrangementen. En Vrooland is bekend om de orchideeën.

Bloemenbinderij Vrooland stelt alles in het werk om uniek te zijn en te blijven. Ook bij aanverwante artikelen speelt dat een belangrijke rol. Daarom heeft de winkel het luxe glaswerk van Fidrio in de collectie opgenomen. Als bloemenspecialist gaat Vrooland alleen voor de beste kwaliteit. En dat kunnen mensen met eigen ogen zien. “Wij maken een boeket waar de klant bij is. Dan kan hij of zij zien dat het vers is en zelf de kleur of de bloemen bepalen.

Bloemenbinderij VroolandOudestraat 191 Kampen