Waardigheid en Trots

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Zorgspectrum Het Zand start met ‘Waardigheid en Trots’

Samen met diverse vertegenwoordigers uit de zorgsector heeft staatssecretaris Van Rijn (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) op 2 november de start gemarkeerd van het programma ‘Waardigheid & Trots’. Ook Zorgspectrum Het Zand neemt hieraan deel.

In het programma ‘Waardigheid en Trots’ wordt ruimte geboden aan ambitieuze zorgaanbieders die vernieuwen en laten zien dat in de verpleeghuiszorg aan kwetsbare cliënten goede zorg wordt geleverd door betrokken professionals. Daartoe wordt regelgeving versoepeld en hoeven zorginstellingen ook minder administratie bij te houden.

 

Zorgspectrum het Zand is één van de 150 geselecteerde zorgaanbieders die landelijk aan het programma ‘Waardigheid en Trots’ deelnemen. Daarvoor hebben wij een verbeterplan ingediend dat kan worden samengevat in onze ambitie om “elke dag meer leven aan de dagen toe te voegen”. Mede op advies van Cliëntenraden en professionals heeft het Ministerie ons verbeterplan opgenomen in het landelijke programma, omdat het bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van zorg bezien door de ogen van de cliënt.

Doel van ons verbeterplan is om de leefomgeving van cliënten zoveel mogelijk vrij te laten zijn van belemmeringen om daarmee hun persoonlijke vrijheid te vergroten. Dit doen we door meer fysieke ruimte te bieden en in te zetten op persoonlijk afgestemde dagbesteding, bewegingsactiviteiten, voorkeursmuziek en aandacht voor zingeving. Op deze wijze verwachten wij tevens het gebruik van medicijnen bij psychische problemen te kunnen verminderen.

Met dit verbeterplan wil Zorgspectrum Het Zand wezenlijk bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze cliënten.

www.waardigheidentrots.nl