Impressie van de Winkel aan de Oudestraat 76 in Kampen.
Impressie van de Winkel aan de Oudestraat 76 in Kampen. Nico van Maastricht

Opening geWOON!, de meest bijzondere winkel van Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Na maandenlang hard werken is vrijdag 4 november de feestelijke opening van een mooie nieuwe winkel: geWOON!. Een winkel die zowel gewoon als bijzonder tegelijk is. GeWoon wordt geopend door burgemeester Bort Koelewijn.

GeWoon! is in de eerste plaats gewoon een leuke winkel voor trendy en stijlvolle meubels en woonaccessoires. Of je huis nu al af is of dat je nog aan het inrichten bent, je vindt er van alles waarmee je je interieur kunt verrijken. Zo verkopen wij o.a. de mooie krijtverf van Amazona en zijn er een aantal shop-in-shops, waar verschillende ondernemers een gevarieerd aanbod neerzetten.

Maar geWOON! is meer. Zo worden er leer-/werktrajecten geboden aan mensen met ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Dat zijn bijvoorbeeld voortijdige schoolverlaters, mensen die afhankelijk zijn van de sociale dienst of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en jongeren met een Wajong-uitkering. Zij krijgen de kans weer in een werkritme te komen en weer grip te krijgen op hun leven. Zij helpen u in de winkel, maar werken ook mee bij de bevoorrading en in de werkplaats, waar een deel van de producten wordt gemaakt.

Zorgorganisatie PGVZ is initiatiefnemer en de motor achter dit project en Nathasja van Dijk, bekend van onder andere Uniek4U en De Kamper Veste, is ingestapt als coördinator. Ze nodigt u daarom van harte uit voor de

officiële opening. Voor de eerste vijftig klanten ligt er een goodie bag klaar met allerlei producten van deelnemende ondernemers en ondernemers uit de buurt.

Op zaterdag 5 november kunt u de hele dag deelnemen aan een workshop cupcakes versieren. Er is muziek en de kleintjes krijgen een ballon.

geWOON!

Oudestraat 76, Kampen

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.