Fit20
Fit20

Fit20: Betere versie van jezelf met twintig minuten sporten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Esther-Mirjam en Arrold Witteveen zijn aan de Europa-Allee 8A een Fit20 begonnen. Fit20 staat voor slechts twintig minuten trainen per week waarbij je zelfs je normale kleding kunt aanhouden. En dat met een resultaat – fit, sterk, lenig en gezond – dat je eerder verwacht bij een paar avonden afzien in de sportschool.

Esther-Mirjam: “Elke oefening duurt twee minuten. Het geheim is dat de bewegingen heel langzaam worden uitgevoerd en met de juiste belasting. Aan het einde van de oefening kom je op het punt van spierfalen waardoor er in de week van herstel supercompensatie optreedt. Met als resultaat dat je sterker en fitter bent dan daarvoor.
De langzame, gecontroleerde, beweging voorkomt blessures. Om die reden is Fit20 ook heel geschikt voor mensen die door een fysiotherapeut zijn behandeld.” Doordat er telkens een coach meekijkt, blijft het bekende smokkelen achterwege. “Iedereen, ook ik, is geneigd om zijn spieren te ontzien als het echt niet meer gaat. Daarom kan je dit alleen bereiken met een coach die continu meekijkt”, aldus Arrold, voorheen stratenmaker en krachtsporter. Hij kampte op een gegeven moment met rugklachten en dat is dankzij de methode van Fit20 zo goed als over.

Bij Fit20 komt elke spiergroep aan bod. Zeer intensief, maar omdat het zo kort duurt zonder spierpijn. De trainingsruimte ademt rust met ten hoogste drie sporters per les. Arrold en Esther-Mirjam houden de progressie van elke deelnemer bij met een app. De methode van Fit20 is wetenschappelijk getest als een ideale balans tussen inspanning en herstel (lees resultaat) en dat onder professionele begeleiding.

Wie een gratis proefles wil volgen kan bellen met (038) 737 0239. Zie ook fit20.nl.


Fit20 Kampen
Europa-Allee 8A
T: (038) 737 0239