Afbeelding

René Vermeij bereikt finale met oliebollen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - René Vermeij, De Echte Bakker met twee winkels in Kampen heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke Oliebollencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Zijn oliebollen werden als ‘uitmuntend’ beoordeeld en daarmee heeft hij een finaleplaats en de bijbehorende vijf sterren veroverd.

Alle Echte Bakkers van Nederland konden hun oliebollen insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen werden uitgevoerd door de Meesters Boulanger Mark Plaating en Wietse Schiere van meelleverancier Koopmans samen met de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum. Zij constateerden dat de smaak van de oliebollen, de verdeling van de krenten en rozijnen en de kleur van de korst dik in orde zijn. Al met al zijn de oliebollen van René Vermeij topproducten die deze vijf sterren meer dan verdienen.

Topkwaliteit

Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. Ieder jaar weer gaat Vermeij tijdig aan de slag om oliebollen van topkwaliteit te bakken. “We maken onze producten met de beste grondstoffen en natuurlijk met de zorgvuldigheid en vakmanschap van de bakker,” vertelt René Vermeij. “Deze finaleplek geeft wel aan dat de kwaliteit meer dan in orde is.” Helemaal trots is Vermeij dat hij na de finaleplek in de roomboteramandelstaven competitie nu weer de finale heeft gehaald.

Vermeij wil nog wel benadrukken dat het een teamprestatie is. “We doen het met z’n allen. Zowel bakkers als de winkelmedewerkers zijn betrokken bij de zaak en daardoor kunnen we dit niveau bereiken.

Zelf proeven

Met de vijfsterren oliebollen is René Vermeij] helemaal klaar voor Oud en Nieuw. Vermeij: “Na de Kerst gaan we er een oliebollenfeestje van maken.” De verkoopmedewerksters vinden het prachtig dat ze de vijfsterren oliebollen mogen laten proeven en verkopen en nodigen alle klanten uit om dit buitenkansje niet te laten lopen. "U vindt ons aan de Vloeddijk 46 en Dr. Damstraat 109 in Kampen."