Afbeelding

Dochters luiden nieuwbouw Van der Weerd in

Partnerbijdrages

Aannemingsbedrijf Van der Weerd uit Grafhorst gaat uitbreiden met nieuwbouw op een nieuwe locatie aan de Parallelweg. De dochters Gesina, Diana, Berdien en Helena van Henk-Jan en Gerrita van der Weerd gaven symbolisch het startschot.

Ze kropen daarvoor in de cabine van de kraanmachine waarmee kort na het fotomoment de eerste paal werd geslagen. Dat gebeurde onder toeziend oog van een aantal genodigden. Onder wie burgemeester Bort Koelewijn, die een van de dochters informeel uitroep tot eerste vrouwelijke burgemeester van Grafhorst, de plaats waar Van der Weerd momenteel is gevestigd in een te krappe setting aan de Grafhorsterweg.

Het is vanwege dit ruimtegebrek dat het bedrijf uitbreidt aan de Parallelweg. Op deze locatie komen een opslagloods, werkplaatsen en kantoorruimte. Tevens komen er brandstofvoorzieningen en een wasstraat voor de vrachtwagens van Van der Weerd. Directeur Henk-Jan van der Weerd laat weten een blij man te zijn. “Eigenlijk kampen we al sinds 1991 met ruimtegebrek”, vertelt hij. Van der Weerd heeft er voor gekozen om de nieuwe accommodatie te realiseren samen met bedrijven uit de gemeente Kampen en eentje uit Wezep. “Ik gun het graag aan bedrijven hier uit de regio”, aldus Van der Weerd.

Na afloop van de starthandeling was er koffie met gebak. De verwachting is dat de nieuwe accommodatie van Van der Weerd ergens rondom of na de zomervakantie wordt opgeleverd. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.vanderweerdgrafhorst.nl.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05