Afbeelding

Benefietconcert Amader Nir

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Op zaterdag 24 november wordt in de Nieuwe Kerk een benefietconcert gehouden voor slachtoffers van vrouwenhandel in Bangladesh. Het Kamerorkest uit Gelsenkirchen o.l.v. Christian van den Berg is bereid gevonden naar Nederland te komen voor dit concert.


Christian van den Berg is als dirigent verbonden geweest aan een aantal theaters in Duitsland; hij dirigeert verschillende orkesten en componeert. Het Kamerorkest speelt Symfonie 18 Nr. 4 van Johann Christian Bach en de Symfonie in C-Dur van Anton Eberl. Ook de in Bangladesh geboren sopraan Shaya van den Berg is te horen. Zij werkt als zangpedagoog en solist. Daarnaast is er een gastzangeres, de mezzosopraan Annelies Lamm. Zij was vele jaren solist bij de Nationale Reisopera. Annelies Lamm en Shaya van den Berg zingen aria’s van W.A. Mozart en C.W. Gluck.


De volledige opbrengst gaat naar een opvanghuis voor slachtoffers van vrouwenhandel, waar doorgaans zo’n 15 vrouwen en kinderen wonen. Dit huis heet Amader Nir (‘Ons nest’) en het valt onder de verantwoordelijkheid van de broeders van Taizé in Bangladesh; één van hen is de Nederlandse
broeder Guillaume.
De vrouwen en kinderen worden hier geholpen een nieuw leven op te bouwen. Van het geld dat de afgelopen jaren gedoneerd werd, konden onder meer schoolspullen, schoenen, jassen en medicijnen betaald worden en de kosten van opleidingen.


In de pauze worden sjaals, sieraden en beeldjes verkocht, waarvan de opbrengst naar Amader Nir gaat. De entree is gratis, er is de mogelijkheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage.

Tijdstip en plaats: 24 november, Nieuwe Kerk, Broederweg 34.
Koffie en thee vanaf 15.00 uur, aanvang 15.30 uur. Kinderen ook van harte welkom.