Afbeelding

Afscheid nemen doe je met je hart

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ruim een jaar werk ik als zelfstandig uitvaartbegeleider voor Monuta Endedijk. Een bijzonder vak waar ik met hart een ziel voor heb gekozen. Een bijzonder vak waarbij ik het vertrouwen krijg van mensen op één van de meest belangrijke momenten in hun leven. Een bijzonder vak waarbij ik me inzet, voor iederéén die een dierbare verliest.

“Berendjan, vind jij je werk niet zwaar?”, wordt me vaak gevraagd. En ja, natuurlijk raakt een afscheid mij ook. Daarvoor ben je een mens. En juist omdat we allemaal mensen zijn, kennen we het gevoel om iemand te verliezen waar je van houdt. En dan maakt het niet uit of je iemand verliest die jong is of oud, uit welk nest je komt of waar je verzekerd bent. Op een goede manier afscheid nemen is voor iedereen belangrijk, en dat is waar Monuta Endedijk voor staat.

Het afgelopen jaar mocht ik veel families bijstaan en elk afscheid was speciaal in zijn eigenheid. Of het nu een afscheid was met veel mensen, of in een klein, intiem gezelschap. Een afscheid met een kerkdienst of een eenvoudig samenzijn in een huiskamer; het paste bij dát moment. En dat vind ik belangrijk, want afscheid nemen doe je niet volgens een boekje. Afscheid nemen van iemand waar je van houdt doe je maar één keer. En dat doe je met je hart.

Heeft u vragen of bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Belt u mij gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak: 038-2040308. Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.