Ten Brinke Set Up D1 pakt eerste winst van het seizoen.

· leestijd 2 minuten Sport

D.d. 16-11-2019
Uitslag: 3 - 1

Vandaag stond onze vierde thuiswedstrijd van de competitie alweer op het programma. Met Rouveen Dames 1 als tegenstander. Men was gebrand om deze wedstrijd te winnen, aangezien er bij de voorgaande thuiswedstrijden, Set Up niet altijd heeft laten zien wat men kon. Daarnaast wist men dat er een goede kans was om de punten in IJsselmuiden te houden.

Er werd in de eerste set overtuigend begonnen en was ieder punt gefocust. Toch verliep het niet zonder slag of stoot. Men bleef steeds een aantal punten achter lopen op Rouveen. Op het moment dat Rouveen de 20 op het scorebord had staan, ging er bij Set Up een knop om. De pass begon te lopen, set ups lagen lekker en er werd met lef gespeeld. Dit leverde Set Up de eerste set op! 27-25.

De eerste set was binnen, en dit smaakte naar meer! Er werd opnieuw goed begonnen en er was een voorsprong. Toch bleef Rouveen in de buurt en kon Set Up niet te veel tegenpunten veroorloven. Met een prachtige service serie van onze spelverdeelster Janneke kon worden uitgelopen. De eindstand van deze set werd 25-20.

En ja hoor! Dit was de eerste competitiewedstrijd waarin Set Up meer dan 1 set werd gepakt en hierdoor wou men natuurlijk maar al te graag winnen. Daarnaast had onze coach Edwin, ons bij winst McDonalds beloofd, en als er iets is in dit team waar altijd naar wordt toegeleefd, dan zijn het de bezoekjes aan de Mac wel. Met volle overtuiging ging men de derde set in en ook in deze set speelde Set Up netjes. De tips van de coach, maar ook van de medespeelsters werden goed opgevolgd en hierdoor verliep set 3 nog makkelijker dan de vorige twee. 25-19.

Na set 3 werd er al een gigantische vreugdedans gedaan, want ein-de-lijk was hij daar. De eerste winst van dit seizoen! Toch moest de vierde set nog worden gespeeld en ondanks de winst, wou Set Up natuurlijk alle 5 de punten in de wacht slepen. Opnieuw liep het als een speer, wat zorgde voor een grote voorsprong (7-1). Zo ging men stug door en stond het voordat de thuisploeg het wist, met 22-14 voor. Deze set was nog niet gespeeld. Ondanks het harde werk stond Rouveen binnen een paar minuten weer naast Set Up en moesten er keihard gevochten worden in de laatste set. Het werd een spannend slot, maar helaas viel, dankzij een belangrijke beslissing van de scheids, het kwartje de goede kant op voor Rouveen en gingen ze er met de laatste set vandoor. 24-26

Natuurlijk baalde Set Up als een stekker van die vierde set, maar men in ieder geval los! De eerste overwinning is gespeeld en dit geeft vertrouwen. Nu komende 2 weken keihard trainen om op zaterdag 30 november weer de winst over de streep te trekken. Dan is om 19.00 uur - S.V.W. Dames 1 in Workum de tegenstander.