Samir Merraki in duel
Samir Merraki in duel Tennekes

Go Ahead na strafschoppen uit de beker ondanks knappe comeback tegen SVZW

(door Mark de Rooij)

KAMPEN – Go Ahead Kampen was heel dichtbij de bekroning van een geweldige comeback in het bekertoernooi, maar zowel in de reguliere speeltijd als in de strafschoppenserie ging het mis. SVZW kwam met de schrik vrij en plaatste zich voor de laatste zestien van de districtsbeker oost.

Go Ahead startte net als een week eerder tegen KHC ondermaats en kreeg daarvoor al gauw de rekening gepresenteerd. ''We willen agressief spelen, maar als er dan twijfel is in het doordekken en het aanpakken van de tegenstander, dan krijg je doelpunten tegen tegen een ploeg als SVZW'', zegt trainer Marco Roelofsen. Na de 0-3 herpakten de elf individuen van Go Ahead zich en knokten ze zich als team weer helemaal terug in de wedstrijd. Nog voordat het rustsignaal klonk scoorden Niek van Enk en Tim Sleifer.

''Na de 0-3 denk je dat het is gelopen. Ik heb die jongens in de rust een compliment gegeven voor de manier waarop we terugkwamen tot 2-3. Dat hadden ze helemaal zelf gedaan. In de tweede helft neem je risico en natuurlijk geef je dan ruimte weg. Onze keeper hield ons in de race door een paar goede ballen te pakken, maar ik vond wel dat we terecht op voorsprong kwamen.'' Die voorsprong kwam door een doelpunt van topscorer Wilbert Wessels nadat Samir Merraki de gelijkmaker op het bord had gezet.

Het was diezelfde Merraki die later in de wedstrijd een negatieve hoofdrol vertolkte. Balverlies van de balgoochelaar op de helft van de tegenpartij leidde de 4-4 van Frank Smit in. Onnodig balverlies, zag Marco Roelofsen. “Hij had gewoon op een ploeggenoot terug kunnen spelen, dan hadden we de bal vooruit kunnen trappen en was het heel anders gegaan misschien. Maar dat is een koe in de kont kijken.''

In de strafschoppenreeks kreeg Go Ahead door een misser van SVZW direct de overhand, maar bij een 3-3 stand, miste Laurens van Keulen. Doelman Bram Dwars van SVZW werd uiteindelijk de held door ook de beslissende strafschop van Tim Fechter te stoppen.

''Heel zuur natuurlijk, maar de manier waarop we terug knokten... Daar moeten we aan vasthouden. Als we dat kunnen laten zien in de komende wedstrijden moeten we wel wat punten kunnen pakken en dan moet het goedkomen'', doelt Roelofsen op de noodzaak om zich veilig te spelen in 1D, waarin Kowet tiende staat, net boven de streep. Go Ahead boekte na de winterstop nog maar één zege in vijf officiële duels. De volgende wedstrijd is op 7 maart uit bij DOS '37, dat twee plaatsen hoger staat in 1D met zeven punten meer.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00