Afbeelding

Slechte start competitie Dagbiljart van dagteam bv Reijersdam.

· leestijd 1 minuut Sport

SLECHTE COMPETITIE START DAGTEAM BV REIJERSDAM.

Donderdagmiddag was de start van het nieuwe seizoen Dagbiljart voor het dagteam van biljartvereniging Reijersdam en dat begon met een thuiswedstrijd in het wijkcentrum Reyersdam tegen H.B.C. uit Hoogeveen.

De corona maatregelen moesten worden gehandhaafd en dat gaf geen problemen, bij het biljarten hoeft het geen probleem te zijn om de 1,5 meter aan te houden en het protocol voor de horeca en de KNBB te volgen.

Onder deze omstandigheden vond dus de competitie start plaats.

Het dagteam van BV Reijersdam had een slechte start want er werd verloren van H.B.C. met 35-44.

Rens Jager had wel een goede start tegen zijn tegenstander Roel Riemersma en een behoorlijke voorsprong na een serie van 19 caramboles, maar Riemersma kwam goed terug met een serie van 18 caramboles en aangezien Riemersma 10 caramboles minder hoefde te maken dan Rens Jager was dit het keerpunt in de wedstrijd en met een slot serie van 8 caramboles maakte Riemersma de wedstrijd uit. Rens Jager scoorde een moyenne van 3,41 en Riemersma een moyenne van 3.82, uitslag 7-12.

Martin ten Hove was de enige speler van Reijersdam die tot winst kwam. Hij speelde een sterke partij tegen Henk de Keyzer en zijn overwinning kwam geen moment in gevaar, Martin speelde met een moyenne van 2.33 en Henk de Keyzer had een moyenne van 1.72, uitslag 12-8.

Johan de Leeuw begon voortvarend tegen Klaas Middel door in de openingsbeurt te beginnen met een serie van 9 caramboles, doch Klaas Middel stelde gaande de partij orde op zaken en kon de partij winnend afsluiten met een moyenne van 1.72, Johan de Leeuw had een moyenne van 1.24, uitslag 7-12.

Wim Kars leek lange tijd in zijn partij tegen Nico Visser op winst af te gaan, doch in midden van de partij bleef het ineens minder te gaan met Wim en kon Nico Visser alsnog de winst pakken doordat Wim Kars in de nabeurt twee caramboles te kort voor een remise. Wim Kars had een moyenne van 1.30 en Nico Visser 1.43 , uitslag 9-12.

Komende woensdag 2 september is de start van de avondcompetitie voor het C2 team van bv Reijersdam en speelt het in het wijkcentrum Reyersdam tegen BV Steenwijk, aanvang 19.30 uur.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.