Foto Tennekes

Onmachtig KHC verrassend onderuit

KAMPEN - Na twee zeges heeft KHC zich zaterdag verrassend stukgebeten op De Merino’s. De ploeg uit Veenendaal won met 0-1.

KHC begon ook tegen De Merino’s in een 5-3-2-opstelling. De ploeg wist in de eerste helft nauwelijks iets te creëren. Dat had deels te maken met de eindpass die vaak niet goed verzorgd was. Jarron de Lange stoomde dikwijls op aan de rechterkant, maar zijn voorzetten waren ondermaats. De enige kans van KHC in de eerste helft was te zien in de 19e minuut. Leroy legde de bal met het hoofd panklaar voor Özhan Kardag, maar hij kon niet lekker uithalen.

Ook in de tweede helft was KHC aanvallend onmachtig. In de 52ste minuut leek er even wat moois te gloren voor KHC. Jelle Rupert bediende Brenn de Lange, maar de middenvelder nam de bal niet goed aan, zodat de kans in rook opging. Vijf minuten later claimde KHC een strafschop, toen Livai Vos tegen het gras ging, maar de arbiter liet doorspelen. Vervolgens kwam KHC goed weg, toen Durk van der Leest in de fout ging. Noodgedwongen maakte hij een overtreding op de doorgebroken Aron Veldhuizen. Van der Leest kreeg geel en de vrije trap, net buiten de zestien, ging naast.

Vlak daarna bracht trainer Kenan Dumusoglu twee nieuwe krachten. Met Talu en Gwedelidze en ging KHC aanvallender spelen. De bezoekers zorgden echter voor meer gevaar. Jos Henken nam de bal aan en schoot in de draai net naast. In de 75ste minuut kwam De Merino’s, dat in de tweede helft het betere van het spel had, op voorsprong. Aron de Koning werd ingespeeld en schoot raak. Hij deed dat echter wel in buitenspelpositie, maar de neutrale assistent-scheidsrechter had dat niet gezien. Een fikse tegenvaller voor KHC, dat naarmate de wedstrijd vorderde steeds slechter ging spelen.

In de 79ste minuut liet Kardag zich nog even zien, maar zijn schot verdween via een verdediger naast het doel. In de 84ste minuut werd Olaria ingebracht bij KHC en ging de ploeg één op één spelen. Het leverde helemaal niets op. KHC zakte weg naar een bedenkelijk niveau en mocht keeper Rodney Rosink dankbaar zijn dat het bij 0-1 bleef. Al met al een teleurstellende middag voor KHC, dat de competitie prima was gestart. De nederlaag tegen De Merino’s voelde als een onverwachtse tegenvaller en een gemiste kans op Sportpark De Venen.