Remiserend IJVV verzuimt om toe te slaan bij Den Ham

DEN HAM - IJVV is het nieuwe seizoen in de competitie gestart met een 1-1 gelijkspel bij Den Ham. Er had meer in gezeten voor de IJsselmuidenaren. In de tweede helft miste Willem Bel een strafschop. “In de tweede helft hadden we het af moeten maken. We waren heer en meester”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

In de eerste helft kregen beide ploegen kansen. Dat resulteerde in twee doelpunten. In de 23ste minuut opende de thuisploeg de score. IJVV-goalie Jasper Fix kon in eerste instantie met moeite redding brengen op een schot van Malke Gecer. Eelke Veurink scoorde in de rebound.

Vlak nadat een kopbal van Luc Kalter met moeite onschadelijk werd gemaakt door Den Ham kwam IJVV langszij na ruim een half uur spelen. Sander Morren werkte de bal binnen na een goede aanval. Nadat Fix de 2-1 van Den Ham wist te voorkomen, claimde IJVV in de 42ste minuut een strafschop toen Julian Hellendoorn onderuit ging. De arbiter liet doorspelen.

In de tweede helft had IJVV veel meer grip op Den Ham. In de 60ste minuut hadden de bezoekers afstand moeten nemen. Willem Bel kreeg de kans vanaf elf meter, maar zijn strafschop werd gekeerd door de goalie. In de rebound werkte hij de bal tegen de paal. In de 81ste minuut was er nog een goede kans voor Hellendoorn, maar hij schoot voorlangs.

“We hadden deze wedstrijd moeten winnen. In de tweede helft speelden we iets meer verdedigend en kwam Den Ham er niet meer doorheen. Dan moet je het zelf afmaken, maar dat gebeurde niet. We hebben onszelf niet beloond”, aldus Diender.