Afbeelding

KHC begint met puntendeling bij DZC

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

DOETINCHEM - KHC heeft een punt overgehouden aan de eerste competitiewedstrijd in Doetinchem. DZC ’68 en KHC kwamen niet tot scoren. “Een verdiend puntje”, aldus KHC-trainer Kenan Durmusoglu.

DZC ’68 is volgens Durmusoglu dit seizoen een ploeg om rekening mee te houden. “Ze hebben zich aardig versterkt. De trainer heeft me laten weten dat ze voor promotie gaan”, aldus Durmusoglu.

Hij zag dat KHC in de eerste helft goed voor de dag kwam. “In de eerste helft waren we de bovenliggende partij. Zeker in de eerste 35 minuten." In deze fase waren er twee goede mogelijkheden voor KHC. DZC zorgde echter voor het gevaarlijkste moment in de eerste helft. Een kopbal belandde tegen de lat.

Na rust kwam KHC meer onder druk. Keeper Rodney Rosink behoedde KHC vroeg in de tweede helft voor een achterstand met een knappe redding op een kopbal. DZC drong aan, maar KHC was uiteindelijk nog dicht bij een overwinning. Een schot van invaller Özhan Kardag werd moeizaam door de goalie naast getikt.

“In de eerste helft krijg je mogelijkheden en twee keer kun je in scoringspositie komen als je het beter uitspeelt. We hebben weinig weggeven. Een grote kans na rust, waarbij Rodney een fantastische redding in huis had. Uiteindelijk kun je zelfs nog winnen. Kardag schoot fantastisch in, maar het was een prima redding van de keeper”, aldus Durmusoglu, die complimenten uitdeelde aan zijn spelers. “Als je alles voor elkaar over hebt, kun je het dit soort tegenstanders knap lastig maken.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.