Tennekes

Wit-Blauw weer winnaar Kamper korfbalderby

KAMPEN - De Kamper korfbalderby tussen Wit-Blauw/Green Organics en KV DOS Kampen/Veltman is zaterdag wederom gewonnen door Wit-Blauw. Toch was het verschil minimaal (19-18). Met de zege gaf de hoofdmacht van Wit-Blauw een extra tintje aan een speciale dag. Zaterdag werd het 100-jarig jubileum gevierd met tal van activiteiten. Een zege in de korfbalderby sloot uiteraard naadloos aan op de feestelijkheden.

Nadat het kunstgrasveld was geopend door Jannie Scheer-Ten Hove en wethouder Geert Meijering ging de wedstrijd tussen Wit-Blauw en DOS van start. Wit-Blauw kende een prima start en stond al snel op een 2-0 voorsprong. Daarna nam DOS de regie in handen en boog het de achterstand om in een 2-4 voorsprong. DOS was voor rust lange tijd de betere ploeg en liep uit naar een 5-8 voorsprong. Daarna zette Wit-Blauw een tandje bij en DOS viel terug. Al snel was de voorsprong verdwenen. De thuisploeg ging zelfs rusten met een 12-10 voorsprong.

In de tweede helft nam DOS het weer over. De ploeg kwam al snel langszij en kwam op een positieve marge van twee punten. Wit-Blauw slaagde er een behoorlijke tijd niet in om langszij te komen en keek steeds tegen een kleine achterstand aan. Totdat het vlak voor tijd opnieuw misging voor DOS. Jordy Last zorgde met twee treffers voor een gelijke stand. Daarna zette Elyne Visscher Wit-Blauw op voorsprong via een benutte strafworp. Uiteindelijk won Wit-Blauw met 19-18.