Afbeelding
Foto: Eigen Foto

Landskampioenen kiezen voor esports-organisatie uit Kampen

Sport

KAMPEN - Ten overstaan van 2500 uitzinnige fans in AFAS Live en tienduizenden onlinefans wonnen ze afgelopen februari de edivisie, de elektronische variant van de eredivisie. Nu vervolgen speler Tony Kok en coach Stefan Vellinga hun carrières volledig bij Home of esports. Na een tweede seizoenshelft die afgebroken werd en een aanloopperiode naar de release van de nieuwe FIFA21 game, was het even stil rondom beide heren. Een spetterende promovideo toont aan dat de landskampioenen van afgelopen jaar weer klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

Home of esports bindt met deze stap een ervaren esporter en coach voor het eigen nieuwe team: Team THRLL, waar ook Rick Dame, de nieuwe esporter van ADO Den Haag, deel van zal uitmaken. Tony Kok en Stefan Vellinga zijn al jaren bekende namen in de esports wereld. Tony Kok werd in 2012, 2013 en 2014 al Nederlands kampioen en wist dit kunstje afgelopen winter dus nog eens te herhalen. Stefan Vellinga, ook wel bekend als PECman, is al sinds jaar en dag hét gezicht van PEC Zwolle esports en afgelopen jaren actief als coach. Beide heren zullen ook komend seizoen bij PEC Zwolle esports betrokken blijven.

Tjerk van der Maten, esports manager van Home of esports, reageert verheugd op de komst van beide heren: “Het is geweldig dat zulke grote namen als Tony en Stefan bij onze organisatie komen. Zij weten als geen ander wat er op dit niveau gevraagd wordt en hierdoor hebben wij het volste vertrouwen in komend seizoen. Met het oprichten van Team THRLL kunnen wij de esporters nóg beter ondersteunen op sportief, commercieel en maatschappelijk vlak om hun dromen waar te maken.”

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.