Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wiecher Dalsem wint Iers Roei Kampioenschap

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Wiecher Dalsem was afgelopen zaterdag weer succesvol. De Kamper indoorroeier wist het virtuele Irisch Indoor Rowing Championship op zijn naam te schrijven.

In eigen huis ging Wiecher Dalsem afgelopen zaterdag om 12.00 uur van start op zijn favoriete afstand van 1.000 meter. Dalsem kende een pikstart en lag meteen voor. De Amerikaan Kristin Ellis lag na 100 meter al 4 meter achter op Dalsem, gevolgd door de Ier Joe Riordan.

Dalsem, die momenteel in een uitstekende vorm verkeert, kon rustig de acties van zijn tegenstanders afwachten en besloot niet meteen volle bak te gaan om er zeker te van zijn dat hij zichzelf niet voortijdig zou opblazen.

De Kampenaar roeide het middenstuk van zijn race met een snelheid van 1:34/1:35 per 500 meter een seconde langzamer dan gepland en bouwde daarmee zelfs zijn voorsprong nog iets uit.

De laatste 200 meter, toen Dalsem er zeker van was dat hij zichzelf niet zou opblazen, gooide de indoorroeier er nog een sterke versnelling naar 1:31/1:32 uit om op die manier een mooie overwinning met een scherpe tijd thuis te vieren. Hij kwam over de streep in een tijd van 3.07.6. De Ier Joe Riordan eindigde als tweede in 3.14.1. De derde plek was voor de Amerikaan Kristin Ellis in 3.15.2.

Deze race was voor Dalsem een mooi tussenstation voor de wedstrijden die de komende weken nog komen, waarbij Dalsem wederom in z’n eigen huis zijn kunsten gaat vertonen. Op 30 en 31 januari staat Parijs op het programma en op 6 februari Toronto, waar Dalsem op de voor hem moeilijkere 2.000 meter zal starten. Daarbij zal Dalsem zich proberen te kwalificeren voor het WK, waarvoor alleen de snelste 10 van de wereld zich kunnen kwalificeren. Daarna komen op 14 februari Duitsland en 6 maart Zwitserland eraan, waarbij Dalsem weer op zijn favoriete 1000 meter kan starten.