Afbeelding

Zeven Overijsselse titels voor Deltasteur

· leestijd 1 minuut Sport

De minioren van Deltasteur waren afgelopen weekend zeer succesvol tijdens de Overijsselse A- en B- kampioenschappen in Almelo. Bij deze zwemkampioenschappen deden de snelste zwemmers mee uit heel Overijssel en Flevoland. Met het behalen van 18 medailles, waaronder 7 Overijsselse titels, kan met recht gesproken worden van zeer geslaagde kampioenschappen.

De B-kampioenschappen vonden plaats op zaterdagochtend en hier werden de 50 meter nummers gezwommen. Bij dit kampioenschap gingen de zwemmers van Deltasteur met maar liefst 11 medailles huiswaarts (5 x goud, 4 x zilver en 2 x brons), maar daarnaast wonnen beide estafetteteams van de jongens ook nog eens een zilveren plak op de 4 x 25 meter wisselslag en de 4 x 25 meter vrije slag.
De Overijsselse titels bij de B-kampioenschappen gingen naar Sam Vergunst (2x), Christian van der Werf (2x) en Ruben Hoeve. Deze drie jongens hielden de concurrentie op verre afstand. Het zilver ging naar Merle de Wilde (2x), Sam Vergunst en Jayden Vos, en goed voor brons waren Christian van der Werf en Eline van Unen.

De A-kampioenschappen vonden plaats op de zaterdagmiddag en zondagmiddag. Tijdens deze kampioenschappen werden de 100, 200 en 400 meters gezwommen.
Twee Overijsselse titels waren er voor Yanieck Frijstein voor zijn optreden op de 100 meter schoolslag en vrije slag. Het zilver ging naar Senna Geerdink (200 meter wissel) en Max van Ginkel (100 meter vrije slag). En zowel Yanieck, Senna en Max gingen er ook nog met een bronzen medaille vandoor (op de vlinderslag, vrije slag en rugslag).

Naast al deze medailles werden er veel persoonlijk records gezwommen. De grootste sprongen waren er voor Monica Faber, Demi de Wolf, Lisette Wezenberg, Demi Westendorp, Sanne van ´t Oever, Danique Koster, Samantha Jongman, Julia van de Bosch en Hielke Jan Penninkhof.