Een beeld van de derby tussen Wit-Blauw en KV DOS Kampen september vorig jaar. De return wordt niet gespeeld.
Een beeld van de derby tussen Wit-Blauw en KV DOS Kampen september vorig jaar. De return wordt niet gespeeld. Foto: Tennekes

Competitieseizoen voor korfballers definitief ten einde

Sport

ZEIST - De korfballers spelen dit seizoen geen competitie meer. De veldcompetities worden niet meer opgepakt. Dat heeft het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) besloten.

De korfbalbond komt tot dit besluit na de persconferentie van het kabinet van afgelopen dinsdagavond. Op korte termijn is het niet mogelijk om de competitie op te pakken. De bond concludeert dat enkele versoepelingen voor de buitensport in fase twee zal plaatsvinden. Welke versoepelingen dat zijn is onbekend. 

“Het beslismoment voor deze fase is op 3 mei en de ingangsdatum zal dan per 11 mei zijn. Het spelen van wedstrijden buiten de eigen vereniging is op dit moment opgenomen in stap vijf, waarover volgens het huidige openingsplan besloten wordt op 29 juni. Dit wordt effectief op 7 juli”, zo laat de korfbalbond weten. 

“Op basis van bovenstaande constateringen is het niet mogelijk om conform de routekaart van het KNKV nog competitiewedstrijden aan te bieden. Daarom heeft het bondsbestuur besloten dat er geen tweede helft van de veldcompetitie zal plaatsvinden. Mocht de rijksoverheid beslissen dat er toch eerder dan 7 juli wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld mogen worden, dan zal het KNKV bekijken wat de mogelijkheden zijn om in welke vorm dan ook wedstrijden aan te bieden”, aldus de KNKV. 

Door dit besluit komen alle teams komend seizoen in de dezelfde veldklasse uit. Wel laat de KNKV weten dat vrijwillige degradatie mogelijk is.

Gerard Meijeringh

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 3 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 3 uur geleden