RESERVES KV DOS KAMPEN BLIVEN IN HOOFDKLASSE

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Het tweede team van KV DOS Kampen / Veltman heeft op het veld een topprestatie geleverd door zich te handhaven in de Reserve Hoofdklasse. Gevoegd bij het kampioenschap in de zaal in de Reserve Eerste Klasse DOS 2 terugkijken op een zeer succesvol seizoen.
Het was vorig seizoen een rare gewaarwording: DOS 2 speelde op het veld en in de zaal in de Reserve Overgangsklasse en werd daar respectievelijk kampioen en degradant. Op het veld ging de vlag uit en ging het team van Sandra Schreurs naar de Hoofdklasse, terwijl in de zaal een stapje terug moest worden gedaan. Dat stapje terug werd dit zaalseizoen direct gerepareerd. In maart werd DOS 2 kampioen en promoveerde direct weer terug naar de Overgangsklasse.
Op het veld waren de verwachtingen hooggespannen: zouden de reserves van DOS zich staande kunnen houden tussen de Nederlandse topteams? Alle tegenstanders waren immers afkomstig van verenigingen, waarvan het eerste team in de Ereklasse of Hoofdklasse speelde. Maar de ploeg van Sandra Schreurs en teambegeleider Nico van Wijngaarden deed het prima tussen de andere reserveteams.
Van de mededegradatiekandidaten werd dit seizoen door DOS gewonnen en door de stunt in het najaar tegen AW/DTV2 (17-16 winst) is klassenbehoud één wedstrijd voor het einde van het seizoen al zeker. Afgelopen weekend verloor concurrent HKV / Ons Eibernest afgetekend van KZ en dat betekent dat DOS niet meer achterhaald kan worden.
De wedstrijd van zaterdag a.s. in Den Haag tegen concurrent HKV/Ons Eibernest 2 is daarom niet meer van belang. Bij winst worden de vooraf gehoopte tien wedstrijdpunten gehaald. Bij verlies blijft DOS op acht punten staan, maar kan HKV/Ons Eibernest niet meer langszij komen.
Er is nog iets opmerkelijks aan de prestatie van DOS 2. De andere teams zijn zondagploegen, waardoor zij in de wedstrijden tegen DOS altijd in de sterkste opstelling konden spelen, terwijl DOS zeker bij uitwedstrijden altijd spelers miste, die bij het eerste team reserve moesten staan. Het laat iets zien van de kracht van de hele selectie dat dat goed opgevangen kon worden en dat er zelfs spelers afgestaan konden worden aan DOS 1 bij blessures of schorsingen.
Volgend jaar dus opnieuw wedstrijden in de Reserve Hoofdklasse. Daarmee opnieuw de kans voor de spelers van DOS 2 om ervaring op te doen tegen sterke tegenstanders. En dat komt de ontwikkeling van iedere speler alleen maar ten goede.