Kyra Snoeijer met Don Gravin.
Kyra Snoeijer met Don Gravin. Foto: RVM Sportfoto

Vier Deltaruiters door naar Overijsselse kampioenschappen

Sport

ZWOLLE/URK - Bij Kringkampioenschappen in Zwolle en op Urk kwamen afgelopen weekeinde verschillende Deltaruiters in actie. Vier leden van de rijverenging uit IJsselmuiden hebben zich geplaatst voor de regiokampioenschappen.

In Zwolle streden de springruiters om een plek bij de Overijsselse (regio) kampioenschappen, die worden verreden in IJsselmuiden. Verschillende ponyruiters van de Deltaruiters gingen van start in Zwolle.

Rosalyn Slendebroek sprong met haar pony Goldsberg’s Chilayne foutloos rond in het B-parcours, categorie A en verdiende 78 stijlpunten. Dit leverde haar een plaats op bij de Overijsselse kampioenschappen.

Ook Kyra Snoeijer wist zich te plaatsen voor de regiokampioenschappen met haar E-pony, Don Gravin. Ze reed in Zwolle twee mooie foutloze ronden en behaalde tevens een tweede plaats.

Bij de kringkampioenschappen dressuur op Urk sleepte Lisanne van de Berg ook een tweede plek binnen. Met haar D-pony Mabel reed ze in de klasse B naar 199 en 210 punten. Ook zij is door naar de regiokampioenschappen. De regiokampioenschappen dressuur worden afgewerkt op Urk.

Ook Sophie Riezebos zal daar in actie komen. Ze wist met haar pony Mulan een plekje te bemachtigen in de klasse L2, categorie D/E met een gemiddelde van 186,50 punten voor beide proeven. Ze eindigde op een derde plek.


Gerard Meijeringh

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21