Afbeelding

Sterk optreden van Deltasteur tijdens de Pieter Cup Eindhoven

Sport

Afgelopen zaterdag werd voor de zevende keer de Pieter Cup georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Pieter cup is een initiatief van drievoudig Olympisch kampioen Van den Hoogenband en een speciaal onderdeel voor minioren tijdens de spectaculaire Swimcup.

Deltasteur verscheen met 7 selectiezwemmers aan de start. De minioren uit het geboortejaar 2005 (Yanieck Frijstein, Thijs ten Koppel, Max van Ginkel en Senna Geerdink) streden in het 8 banen 25 meter bad en de minioren uit het geboortejaar 2004 en 2003 (Robert Dragt, Rinze Kroeze en Monica Faber) zwommen hun series in het 10 banen 50 meter bad.

Yanieck Frijstein pakte twee keer de eerste plaats. Op de 50 meter rugslag in een tijd van 40.20 en op de 100 meter wisselslag in 1.29.39. Beide tijdnoteringen waren voor Yanieck tevens goed voor een verbetering van zijn persoonlijk records (pr).

Vierde plaatsen waren er voor Thijs ten Koppel (50 meter rugslag) en Rinze Kroeze (100 meter rugslag). Beide mannen zwommen ook naar een pr. Senna Geerdink en Max van Ginkel eisten op de 100 meter wisselslag allebei een mooie zevende plaats op.

Deltasteur kan terugkijken op een geslaagde dag in een geweldig zwemstadion, een hele belevenis voor deze jonge zwemmers.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21