Foto Tennekes

Winnend IJVV tankt zelfvertrouwen en bezorgt Go-Ahead Kampen huiswerk

KAMPEN - IJVV heeft Go-Ahead Kampen zaterdag getrakteerd op een nederlaag. In de tweede helft kwam IJVV op 2-3 en deze schade wist een moeizaam voetballend Go-Ahead niet meer te repareren.

In de eerste twintig minuten zag het hier zeker niet naar uit. Go-Ahead maakte een goede indruk en voetbal vier grote kansen bij elkaar. Al in de 2e minuut had Kees Tol de score kunnen openen. Hij had de bal voor het inschieten, maar zijn inzet ging net naast. Een minuut later zorgde Tim Roeland voor verwarring in de Kamper defensie door druk te zetten. Hij schoot vervolgens net naast.

In de levendige beginfase regende het kansen. Dit keer speelde Tol zich vrij. In plaats van zelf aan te leggen probeerde hij Luuc Knul te bedienen, maar daardoor ging in een kansrijke situatie in rook op. In de 5e minuut creëerde Go-Ahead een derde goede kans. Via de lange bal werd de IJVV-defensie weer in verlegenheid gebracht. Knul schoot vervolgens naast. In de 7e minuut kwam Go-Ahead verdiend op voorsprong. Vanaf de linkerkant vond Nico Veldman de vrijstaande Knul. Die had alle tijd om aan te leggen en schoot fraai raak.

IJVV kon er maar weinig tegenover stellen. In de 16e minuut was er wel een goede schietkans voor Roeland. De bal werd teruggelegd, waarna een schot van Roeland over het doel vloog. Drie minuten later kwam Go-Ahead op 2-0. Keeper Julian van de Wetering bracht in eerste instantie redding, maar daarna schoot Sven Hellendoorn raak.

Na de 2-0 nam Go-Ahead gas terug. De ploeg schakelde echter terug in een te lage versnelling. In de 41ste minuut was Knul nog wel dicht bij de 3-0. Zijn kopbal vloog via de buitenkant van de paal naast. Daarna gaf Go-Ahead op knullige wijze twee treffers weg in een periode dat het vanwege een blessurebehandeling even met tien man op het veld stond. In de 44ste minuut was de organisatie even helemaal weg bij Go-Ahead. Jonathan van Marle kwam in balbezit en schoot raak. Een minuut later kreeg IJVV helemaal een cadeautje. Bram van Enk kopte de bal in eigen doel.

Na rust maakte Go-Ahead een matige indruk. Go-Ahead had het meeste balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. IJVV kwam in de 61ste minuut zelfs op 2-3. Na een goede pass van Mark Homme van der Veen leverde Luc Kalter een lage voorzet af. Vervolgens was er een slim overstapje van Van Marle, waarna Roeland raak schoot. Go-Ahead kon ook daarna heel lang niets forceren. De ploeg kwam niet verder dan wat afstandsschoten. In de slotfase werd de thuisploeg wat dreigender, maar IJVV-keeper Albert Jan Meuleman (die volgens afspraak de tweede helft keepte) greep goed in. In blessuretijd was er nog een schietkans voor Nick Hendriks, maar hij schoot naast.

“Ik had me al voorgesteld dat het moeilijk zou worden. Het draait nog niet zo gemakkelijk bij ons. We moeten wennen aan elkaar. De communicatie onderling moet beter. Daar moeten we deze periode aan werken”, aldus de nieuwe Go-Ahead-trainer Gert van Duinen. “We begonnen hartstikke goed. We kregen vier goede kansen, maar maken er maar één. Dat is niet goed. Er was niets aan de hand. Je maakt de 2-0 en vervolgens kom je met tien man te staan en krijg je twee goals om de oren. Dat mag niet gebeuren. De eerste fase na rust was niet goed. Toen heb ik het omgezet naar 5-3-2. Toen kregen we wel wat meer grip. Maar we waren heel slordig. Daardoor werd het steeds moeilijker om druk te zetten. Dat moet echt beter. Er is nog hartstikke veel werk aan de winkel. Voetballend was het vandaag niet goed genoeg om IJVV kapot te spelen.”

IJVV-trainer Emiel Diender was onder de indruk van de veerkracht van zijn team. “Als je een 2-0 achterstand te boven komt tegen zo’n tegenstander, dan heb je een goede ploeg. Ik eis veel mijn spelers en als ze het dan ook nog op kunnen brengen, dan zit je op de bank te genieten. Dit geeft ons zelfvertrouwen een enorme boost.”

Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 11 uur geleden
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 16 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen gisteren
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41