Albart Flier (achterin rechterboot) knokt met kanopartner Yuri Aarnoudse om de nationale titel binnen te halen.
Albart Flier (achterin rechterboot) knokt met kanopartner Yuri Aarnoudse om de nationale titel binnen te halen. Foto: Margriet Kuyper

Nationale titels voor Albart Flier en Chris Hellendoorn

Sport


ROTTERDAM - Albart Flier en Chris Hellendoorn hebben afgelopen zondag een nationale titel gepakt in Rotterdam. Bij de Rottemeren Marathon kwamen Flier met Yuri Aarnoudse en Hellendoorn met Pier Siersma als eerste over de streep.

De Rottemeren Marathon is een wedstrijd over 20 km, waar alleen tweepersoons boten aan deelnemen. Deze wedstrijd, dat tevens gold als Nederlands kampioenschap, kent elk jaar een sterk deelnemersveld met kanoërs uit België en Duitsland. 

Voor Albart Flier was de Rottemeren Marathon een perfecte manier om zich voor te bereiden voor WK marathon aan het einde van deze maand. Hij en zijn partner Yuri Aarnoudse voeren sterk bij de heren senioren aan de kop met een Belgische boot uit Neerpelt. In een sterke en zeer snelle eindstrijd moesten zij de Belgen voor zich laten. Maar met een gemiddelde snelheid van bijna 14,5 kilometer per uur lieten zij de rest van het veld ver achter zich en mogen zij zich Nederlands Kampioen noemen.

Tien minuten later gingen de heren masters en de dames van start. Bij de masters (>34 jaar) melden Chris Hellendoorn en Pier Siersma (Amsterdam) zich direct zich in de kopgroep. Ook bij deze race was dit de enige Nederlandse boot tussen tweede Duitse en één Belgische boot. Vooral de Duitse heren maakte er een tactische wedstrijd van met veel tempowisselingen. Uiteindelijk waren de Skonenvaarder en Vikinger de snelsten in de eindstrijd en daarmee ook met ruime afstand de snelsten van Nederland.



Afbeelding

Gerard Meijeringh