Jonge talenten bij Ping Pong Stars
Jonge talenten bij Ping Pong Stars © Kampenion

Jong Kampenion wint inhaalwedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Het eerste jeugdteam van Kampenion speelde dinsdagavond 5 oktober de wedstrijd tegen SVE 1 uit Utrecht, die eigenlijk de eerste wedstrijd van de competitie had moeten zijn. Toen wist SVE echter geen team op de been te brengen. Nu werd die wedstrijd ingehaald.
De zes acteurs maakten er een boeiende avond van. Geen van de zes bleef ongeslagen. Kampenion 1 stond - op de start na - vrijwel de hele avond aan de goede kant van de score, en won uiteindelijk met 6 - 4. Jarno van den Heuvel en Luuk Regterschot wonnen ieder twee partijen en Jannick van den Broek scoorde eenmaal. Het dubbel ging heel nipt naar Jannick en Luuk: 12 - 10 in de vijfde game.
Het was voor het eerst dat team 1 compleet in actie kwam en het leverde direct winst op. En dat tegen een sterke tegenstander. Voorlopig draait Kampenion 1 keurig mee in Landelijk B en helemaal als je bedenkt dat het tweemaal met slechts twee spelers in actie kwam.
Zaterdag 9 oktober is de uitwedstrijd tegen ONI, in Wijchen.
Het eerste seniorenteam speelt dan thuis tegen koploper PingPongAlkmaar. Dat belooft een spannende strijd te worden.

Kampenion heeft er ineens veel nieuwe jeugdleden bijgekregen. Zaterdag 2 oktober was de zesde en tevens laatste training van Ping Pong Stars. De 35 deelnemende kinderen sloten af met een finalecircuit, waarbij zij op de onderdelen ‘mikken’,  ’hooghouden’ en ‘overspelen’ punten konden verdienen. Na afloop kregen alle kinderen een diploma en daarnaast een minibatje als aandenken, waarmee ze ook in de huiskamer of op de keukentafel verder kunnen oefenen.
Vijftien kinderen besloten het nog wat serieuzer aan te pakken en lid te worden van Kampenion, waarmee het aantal jeugdleden van Kampenion fors stijgt. Dat is - naast een hoop leuke lessen en mooie ervaringen voor zowel de kinderen als de vrijwilligers van Kampenion - een prima resultaat en weer een goede stap in het verder opbouwen van de jeugdafdeling. In de Afdeling Oost is Kampenion nu ineens de vereniging met het grootste aantal jeugdleden.

Kampenion investeert veel in de jeugd. Het eerste team speelt al jarenlang op landelijk niveau. Maar nu is er een grote kloof tussen jeugdteam 1 (Landelijk B) en de twee volgende jeugdteams, beide uitkomend in de regionale 4e klasse. Als Kampenion 1 een invaller nodig heeft, wat al meermalen speelde, is dat op dit moment niet mogelijk. Vanaf medio volgend jaar, als de huidige spelers niet meer bij de jeugd mogen uitkomen, zal Kampenion enige tijd niet meer op landelijk niveau kunnen acteren. Werken aan opvolging is dus belangrijk.
Het tweede jeugdteam (Siebe van Dijk, Sanne van den Broek, Mees van Dijk en Eline Boomsma) doet het prima en staat na drie wedstrijden zelfs aan kop in poule A van de 4e klasse. Siebe en Sanne staan nog op 100%. Het derde team (Sven Kruithof, Mirja van der Weijden en Carlijn Oudenaarden) staat op plaats 3. Sven is nog ongeslagen.
Het zal nog een paar jaar duren voordat deze jonge spelers in de voetsporen kunnen treden van Jong Kampenion 1. Bij Ping Pong Stars zal vast ook wel talent zitten. Met de goede trainingsmogelijkheden die de vereniging heeft, ligt een hoog niveau zeker weer in het verschiet.