?De zenuwen beginnen te komen'

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - Nog twee nachtjes in zijn eigen bed en dan is het zover voor Jasper Riezebos: maandag vertrekt hij naar Buenos Aires voor zijn eerste Dakar. Wat hij ervan verwacht? Hij heeft geen idee. ?Maar de zenuwen beginnen nu wel te komen.?

Tot een paar dagen geleden was er geen spoortje van zenuwen bij Riezebos. De 20-jarige motorrijder uit IJsselmuiden was dan ook nog gewoon aan het werk als kraanmachinist. Maar de afgelopen dagen begon het toch ernstig te kriebelen. ?Sinds de Kerst,? vertelt Riezebos. ?Toen besefte ik ineens hoe dichtbij het kwam. Het begint nu echt spannend te worden.?

Riezebos gebruikte de feestdagen om goed uit te rusten en bij te slapen. Dat hij pas om tien uur uit zijn bed komt, is niet erg. ?Dat is zes uur in Argentinië: komt heel goed uit. Dan zit ik al wat in het ritme. Verder heb ik zo min mogelijk gedaan. Ik wil goed uitgerust die kant op. Ik zie nog wel een beetje op tegen de vliegreis. Hoe kom je die twaalf uur door??

Wat hij allemaal kan verwachten daar, aan de andere kant van de oceaan, weet hij niet. ?Dat merk ik vanzelf wel. Zo veel mensen kunnen het je vertellen, je moet het toch zelf meemaken. Ik weet dat we de motor moeten gaan ophalen in de haven en alles opnieuw stickeren, want ik heb er nog een paar nieuwe sponsors bij gekregen. Op 2 januari moet ik naar de keuring en de volgende dag gaan we beginnen. Precies over een week dus.?

De eerste etappe is op zondag 4 januari, van Buenos Aires naar Villa Carlos Paz ? een route van in totaal 838 kilometer, waarvan 663 kilometer verbinding en 175 kilometer geklokte wedstrijdproef. ?Tegen de afstand zie ik niet op,? zegt Riezebos. ?Ik heb zitvlees en een goed zadel. Daar sla ik me wel doorheen. Waar ik wel tegenop zie, is dat ik als voorlaatste van de motorrijders start. Ik heb dus binnen de kortste keren de eerste quads in mijn nek. Die maken meer stof dan een auto. Daar ben ik niet blij mee. Maar misschien valt het mee. Wie zal het zeggen??

 

 

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00