Set Up te wisselvallig

IJSSELMUIDEN ? Brezo/KBS Set Up had zaterdag goede papieren in het degradatieduel tegen VCO58. Na twee gewonnen sets sloeg de wisselvalligheid echter toe bij de volleyballers uit IJsselmuiden. Het geroutineerde VCO58 nam de regie over en won uiteindelijk met 2-3.

Set Up was wat gehavend voor deze wedstrijd. Zo ontbrak Matthias Sukaldi en moest Kees ten Brinke noodgedwongen als libero spelen. Mark Flier kon wel spelen, maar was niet honderd procent fit.

In de eerste set ging het lange tijd gelijk op. Na 17-17 sloegen de IJsselmuidenaren een gaatje van drie punten. De bezoekers uit Leeuwarden kwamen er niet meer aan en verloren de eerste set met 25-19.. In de tweede set kwam Set Up halverwege op een voorsprong van vier punten. Daarna had Set Up weinig  moeite om de set binnen te slepen (25-17).

Daarna kwam de klad erin bij Set Up. De ploeg kende een desastreuze start van de derde set. Door een reeks fouten keek de ploeg in no-time tegen een 0-7 achterstand aan. Aan het einde van de set kwam Set Up nog langszij (22-22), maar VCO58 schakelde even een tandje bij en pakte de set (22-25). In de vierde set kwam Set Up er niet aan te pas. De Friezen wonnen gemakkelijk (14-25), zodat een vijfde set noodzakelijk was. Daarin waren de verschillen klein. Uiteindelijk bleek VCO58 net wat geraffineerder. Met 14-16 verloor de thuisploeg de set.

Trainer Siemen Klaver was tevreden over de eerste twee sets. ?In de derde set kwamen we te ver achter. Dan kom je sterk terug en doen we onszelf tekort. Het kost zoveel power om zo terug te komen. In de vijfde set laat je het weer liggen.? Volgens Klaver is Set Up te wisselvallig. ? We zijn af en toe niet goed genoeg om een wedstrijd als deze eruit te slepen. In 2015 zal het niveau omhoog moeten. Dit is een mooi leerproces van de jongens, maar als we erin willen blijven, zal het echt beter moeten. Momenteel zijn we niet goed genoeg, zo simpel is het.?