Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Jan Bouwmeester erelid IJVV

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - Jan Bouwmeester is vorige week benoemd tot erelid van IJVV. Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) stemden alle aanwezige leden in met de voordracht van het bestuur om Bouwmeester te benoemen tot erelid.

“Jan heeft een rijkelijke gevulde carrière, zowel als voetballer als vrijwilliger bij IJVV”, zo laat het bestuur van IJVV weten. “Tot op de dag van vandaag is hij spelend lid. Vanaf 1988 tot en met 2012 was Jan elftalleider van IJVV 7. In 1995 startte Jan als lid van de seniorencommissie om vervolgens in 2008 als voorzitter van de seniorencommissie aan de slag te gaan en dus toe te treden tot het algemeen bestuur van IJVV. Naast al deze werkzaamheden was hij ook nog een aantal jaren (1998-2001) actief als jeugdleider.”

“In de functie als bestuurslid is Jan met name onderscheidend geweest om altijd het (sociale) belang van alle voetballers van IJVV voorop te stellen. Zo speelt Jan een belangrijke rol in het voetbalplezier en goede samenwerking bij onder andere de seniorenelftallen, 35+, 45+, Walking Football en de Happy Kidz.” Na dit seizoen stopt hij als voorzitter van de seniorencommissie. “Hij zal daarna in een andere functie actief blijven binnen de vereniging. We hopen (en verwachten) dan ook dat we Jan nog vaak op ons sportpark mogen aantreffen en dat we af en toe nog eens mogen terugvallen op alle kennis die hij in de afgelopen jaren heeft opgebouwd”, aldus het bestuur.

Voor het eerst werd de ALV van IJVV online gehouden. Volgens voorzitter Mannie Vaandering had IJVV geen andere keuze. “We moesten de ALV een keer houden. Vorig jaar is de ledenvergadering ook al niet doorgegaan.” Zo’n dertig leden waren online aanwezig bij de ALV. Een van de belangrijkste punten was de uitbreiding van de parkeergelegenheid. “We willen nieuwe parkeergelegenheid achter onze nieuwe kleedkamers. Daar hebben we 3600 vierkante meter ruimte voor. We hebben echt parkeerruimte tekort. Er moet nog een klap op worden gegeven. De vraag is wie het gaat betalen. We hopen op medewerking van de gemeente.” 

Gerard Meijeringh