Afbeelding
Stockfoto

Twee keer brons voor Yanieck Weijland op NK

· leestijd 1 minuut Sport

DEN HAAG - Yanieck Weijland heeft afgelopen vrijdag twee bronzen medailles behaald bij de NK in Den Haag. De Kampenaar zwom daarnaast verschillende persoonlijke records.

Yanieck Weijland, uitkomend voor Blue Marlins, wist vrijdag op de 200 meter wisselslag bij de jeugd het brons te veroveren in een tijd van 2.06.22. Diezelfde kleur had Weijland eerder op de ochtend ook weten te bemachtigen op de 200 meter vlinderslag in een dik persoonlijk record van 2.06.64. Op beide afstanden wist hij de finale te behalen. Op de 200 meter vlinderslag viel het optreden van Weijland met 2.08.63 en een achtste klassering wat tegen, maar de revanche kwam op de 200 meter wisselslag in de B. Deze wist Weijland met 2.05.80 zelfs te winnen, al moest Weijland die plek wel delen met trainingsmaat Sven Klink (Swol 1886).

Een dag later kwam Weijland weer prima voor de dag. Hij heeft het vermogen om te leren van mindere resultaten in de ochtend en dat ook daadwerkelijk om te zetten naar veel betere races in de finales. Op de 400 meter wisselslag kwam Weijland in de series niet verder dan een bescheiden persoonlijk record van 4.30.07 en een derde klassering bij de jeugd. In de A-finale wist de zwemmer van de Blue Marlins er een enorme vechtrace uit te persen, waardoor er met 4.25.47 een dik persoonlijk record op de klokken kwam en een knappe vijfde klassering in het all-in klassement.

Op de 200 meter schoolslag herhaalde Weijland dit kunststukje. Was het in de series nog een bescheiden persoonlijk record met 2.21.41 en een vijfde plek bij de jeugd; in de B-finale kwam er maar liefst 2.17.34 op de klokken.

Op zondag sloot hij de NK prima af. Weijland eindigde als vierde op de 400 meter vrije slag. Met 4.01,05 kwam de grens van vier minuten in beeld. Deze doorbraak kreeg Weijland, die verrassend in de A-finale mocht starten, net niet voor elkaar. De 4.00.09 was het resultaat van een furieuze opening die de Blue Marlins-zwemmer net niet vol kon houden.Op de 200 meter rugslag wist hij in de B-finale wel andermaal zijn persoonlijke record aan te scherpen. Ditmaal met een tijd van 2.09.81.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57