KHC speelt gelijk in spektakelstuk

ENSCHEDE ? KHC is er niet in geslaagd om tegen hekkensluiter Sparta Enschede drie punten te pakken. In een spectaculaire wedstrijd bleef KHC steken op 4-4.

Sparta Enschede zag het duel tegen KHC als de laatste strohalm om enigszins aan te haken bij de concurrentie. De ploeg ging dan ook fel van start. Toch was het KHC dat in de 5e minuut op voorsprong kwam. Jeffrey de Nooijer veroverde de bal uit en scrimmage. Hij controleerde de bal op zijn borst en haalde vervolgens doeltreffend uit. Het was een doelpunt uit het niets. Sparta Enschede was beter en kwam even later terecht langszij. Toch had het doelpunt volgens KHC nooit goedgekeurd mogen worden. De arbiter negeerde een signaal van de assistent-scheidsrechter van KHC, die vlagde wegens buitenspel. In de 13e minuut viel de 2-1. Bij deze treffer ging doelman Kevin Dijkstra niet vrijuit.

Na deze treffer ontstond een gelijk opgaande strijd. Over en weer waren er kansen. Na een half uur spelen scoorde Tom Diender op zeer fraaie wijze. Vanaf rechts knalde hij de bal in de kruising. Vijf minuten later tekende De Nooijer voor 2-3.

In de beginfase na rust had KHC meer afstand moeten nemen. Arjan Bults en Leroy Knol lieten opgelegde kansen liggen. Daarna trof Sparta Enschede, in de 55ste minuut, wel toe. Vier minuten later kwam KHC weer op voorsprong. De Nooijer draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal strak in de hoek.  De voorsprong bleef niet intact. In de 73ste minuut was er weer een situatie met een buitenspelluchtje. De arbiter liet doorspelen, waarna Sparta Enschede een corner afdwong. Uit die hoekschop scoorden de tukkers de gelijkmaker. Daarna was het voor KHC nog billenknijpen.  Met moeite werd de 4-4 over de streep getrokken.

'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 4 uur geleden