IJVV verliest van een scherper Hulzense Boys

NIJVERDAL ? IJVV heeft de eerste helft van de competitie afgesloten met een nederlaag. Hulzense  Boys was met 1-0 te sterk. ?We hebben verloren van een scherper Hulzense  Boys. Teveel jongens haalden niet hun niveau?, aldus IJVV-trainer Herben Visscher.

Tegen Hulzense Boys wilde IJVV vooruit voetballen, maar dat lukte niet. Na de 7-1 nederlaag tegen DZC '68 was de ploeg uit Nijverdal getergd. Al snel werd IJVV teruggedrongen. Toch lukte het IJVV om schadevrij de rust te halen, al had wel geluk dat de thuisploeg in het eerste bedrijf de lat raakte.

Direct na de pauze ging het mis. Sander Morren raakte de bal verkeerd. Vervolgen schoot de rechtsbuiten van Hulzense Boys de bal snoeihard binnen. Daarna was IJVV enkele keren gevaarlijk. Zo kopte Tom Bruintjes net over, werkte Gerjon van den Berg de bal bij de tweede paal net naast. Ook claimde IJVV een strafschop, toen er een overtreding zou zijn gemaakt op Bruintjes, maar de spits ging te theatraal naar de grond. Aan de andere kant liet Hulzense Boys ook diverse kansen liggen op de 2-0.

Ondanks de nederlaag kijkt Visscher tevreden terug op de eerste seizoenshelft.  IJVV staat vierde.?We zijn wisselvallig, maar de ploegen om ons heen ook. Be Quick 28 en RDC steken er bovenuit.?