Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Azergym bij Peter Aerts in Duitsland

Sport

KAMPEN - Een paar uur voor Nederland in lockdown ging, reed er een stoet met Kamper sporters naar Duitsland. Daar was afgelopen zaterdag het gala van K1-kampioen, Peter Aerts, vriend van Suat Azer.

Sportcentrum SFC, Team Azer en Jetze van Dijk hebben de handen hiervoor sportief ineen geslagen. Polat Azer, Jorden Flier, Diquan van der Ploeg en Zoë Rook gingen vol voor de winst. Goud of zilver, bovenal een hele ervaring die je je leven lang niet vergeet. De reputatie van Jorden Harms is hem vooruit gesneld. Zijn tegenstander kwam toch maar niet opdagen.

Kickboksen bij Azergym in Kampen is meer dan techniek en zweet. Het is ook leren om loyaal te zijn, incasseren, doorzetten, een ander helpen, ondersteunen, bouwen aan karakter en leren geven, nemen en krijgen. Het was overduidelijk een teamdag. Jongeren die een paar jaar geleden zelf begonnen met wedstrijden groeien door in assistentie van de hoofdtrainer. Zo regelde Joey Soederhuizen voor de jeugdwedstrijden de weging, doktersbezoeken, opwarmen en de mentale coaching.