Hoofd Jeugdopleiding VSCO'61 Henk de Velde in de jas met de voor hem bekende clubkleuren
Hoofd Jeugdopleiding VSCO'61 Henk de Velde in de jas met de voor hem bekende clubkleuren Dik Leusink

Henk de Velde terug op Kanarienest als Hoofd Jeugdopleiding

Sport Ingezonden

VSCO’61 meldt met trots dat het per februari 2022 weer beschikt over een Hoofd Jeugdopleiding. Henk de Velde gaat deze functie de komende jaren op zich nemen. Voor menig VSCO’er is Henk geen onbekende, want hij was van 1997 tot 2000 hoofdtrainer. Na een jarenlange loopbaan als hoofdtrainer wil Henk zich graag inzetten voor zijn passie: het opleiden van jeugdige spelers. Een leuk detail is dat Henk als Hoofd Jeugdopleiding Lucas Voorn opvolgt, die hem in 2000 als Hoofdtrainer opvolgde. Na ruim 20 jaar dus een wisseling van stoel, maar dan in de omgekeerde volgorde.

Henk heeft als actieve voetballer kort mogen ruiken aan betaald voetbal bij PEC Zwolle. Bij de zaterdagamateurs heeft hij met IJVV en DOS Kampen geacteerd op het destijds hoogste niveau, de hoofdklasse. Zijn voetballoopbaan sloot hij bij de zondagamateurs van MSC af met het kampioenschap naar de eerste klasse.

Henk is in het bezit van het UEFA-A trainersdiploma en is bij elkaar 24 jaar hoofdtrainer geweest van achtereenvolgens Go Ahead Kampen, FC Meppel, Olympia’28, VSCO’61, Flevo Boys, ESC, DSV’61, KHC, Swift’64 en als laatste DOS Kampen. Toch heeft het jeugdvoetbal hem nooit losgelaten. “Een van de leukste dingen als hoofdtrainer vond ik het inpassen en beter maken van jeugdige talenten, die de laatste stap naar het eerste team moesten maken”, aldus Henk.

“Hoofd Jeugdopleiding is voor mij een nieuwe functie en een mooie uitdaging. In mijn eerste fase wil ik ervoor zorgen dat ik inzicht krijg in hetgeen er de afgelopen jaren al is gebeurd. Mijn voorganger Lucas Voorn heeft een technisch beleidsplan achtergelaten waar we grotendeels mee verder kunnen. Samen met de jeugdtrainers en coördinatoren zijn we verantwoordelijk voor het technisch hart van de opleiding van VSCO’61 en willen we dat met elkaar verder vorm gaan geven”, sluit Henk vol vertrouwen af.