Reflex blijft thuis ongeslagen.

KAMPEN - Makkelijk ging het niet, zaterdag tegen rode lantaarndrager Donitas, maar toch behielden de heren van Reflex hun ongeslagen thuisstatus. In een matige wedstrijd van zowel de beide teams als het arbitrale duo, bleek Reflex in drie van de vier sets de meest stabiele ploeg. Reflex blijft daardoor goed meedraaien in de middenmoot van de Tweede Divisie.

De voorbereiding op de wedstrijd was aan de zijde van Reflex rommelig. Veel spelers waren niet honderd procent, of hadden trainingen gemist vanwege andere verplichtingen. Dit had zijn weerslag op de wedstrijd. In de eerste set was Reflex met name scorend veel beter dan de gasten uit Groningen. Jorn Diender had via de middenas veel dreiging en scoorde veelvuldig. Op de service van Evert de Haan wist Reflex weg te lopen van 7-5 naar 11-5. Op 20-16 kwam Jeroen van Doorne aan serve en mede dankzij veel fouten van Donitas werd de eerste set met 25-16 binnengehaald.

Aan het begin van de tweede set leek er dus nog weinig aan de hand voor de thuisploeg. Wel zag coach Edward Kamphuis zich genoodzaakt om al vroeg in de set Aron Schadé in het veld te brengen voor de wat ongelukkig spelende Gerben Hendriks. Er werd snel een voorsprong gepakt door Reflex en deze werd goed vastgehouden. Maar op 18-14 haperde het bij Reflex. Aan de zijde van Donitas wist vooral de diagonaal-speler, oud Reflex-er Jisse Diekerhof, veel punten voor zijn ploeg binnen te slaan. Puntje voor puntje kwam Donitas dichterbij (21-20). Ook een time-out en de terug wissel van Gerben Hendriks voor Aron Schadé mocht niet baten. Bij een stand van 23-24 sloeg Donitas het eerste setpunt binnen (1-1).

De derde set was een kopie van de tweede: serverend werd er niet genoeg druk gelegd op het toch niet briljant passende Donitas en blokkerend had Reflex geen antwoord op de aanval van Donitas. Beide teams hielden elkaar qua stand in evenwicht en het lukt geen van de teams een definitief gat te slaan. Op 23-22 was het Reflex dat op setpunt kwam. Donitas maakte het eerste setpunt nog ongedaan, maar na een time-out van Reflex om de druk op de serveerder nog wat op te voeren, scoorde Reflex onmiddellijk (25-23).

In de vierde set liet de thuisploeg eindelijk een beetje zien waar het toe in staat is. Het geloof op een goede afloop aan Donitas-zijde leek weg. Bij een 7-7 stand werd, na een mooi blok van Lars Bergman en Jorn Diender op een aanval van Jisse Dienderhof, laatstgenoemde door zijn coach gewisseld. Vervolgens serveerde eerst Jeroen van Doorne vier punten op rij, waarna Ronald Buis daar met een serie van acht nog een flinke schep bovenop deed. De druk van het ?moeten' winnen leek wat weg. Libero Niels Schadé verdedigde een aantal prachtige ballen en Lars Bergman sloeg een wat te korte set-up spijkerhard binnen. Deze set werd uiteindelijk met 25-14 ruim door Reflex gewonnen.

De 3-1 winst was daarmee een feit, maar vertekende wel wat. De uitslag had ook zomaar andersom kunnen zijn. Volgende week zijn de heren vrij en op 13 december staat een uitwedstrijd tegen een ander studententeam uit Groningen (Veracles) op het programma. Ook daar treffen de heren in de persoon van Ties Hullegie een oud-Reflex-er, die tot vorig jaar nog bij hen in het team speelde.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05