Reflex zet opmars voort via 4-0 zege

KAMPEN ? Na een moeizame competitiestart hebben de volleybalsters van Reflex de weg omhoog gevonden. Zaterdag werd hekkensluiter VC Sneek 3 met 4-0 verslagen. De ploeg is gestegen naar de zevende plaats in de eerste divisie.

Reflex begon sterk tegen het jonge, onervaren Sneek. Met een mooie servicereeks van spelverdeelster Eline Kieftenbelt kwam de ploeg binnen enkele minuten op een voorsprong van 5-0. Daarna werd het een walk-over: 25-7.

Ook in het tweede en derde ?bedrijf' had VC Sneek niks in te brengen. Reflex speelde goed. Sneek kwam niet door de sterke blokkering van de thuisploeg heen, terwijl Reflex aanvallend op alle posities tot scoren kwam. Binnen no-time werd ook de tweede en derde set binnengehaald (twee keer 25-11).

In de laatste set kwamen de Kampenaren toch nog even om de druk te staan. Reflex was even de concentratie kwijt en begon met de dames van Sneek mee te rommelen. Na een achterstand van twee punten werd de thuisploeg toch op tijd wakker. Het eigen spel werd weer opgepakt en ook de laatste set werd door Reflex gewonnen, 25-19.

Komende zaterdag hoopt de ploeg tegen Sneek 2 de stap te maken naar het linkerrijtje.