IJVV strikt Brucht Bergsma

Sport

IJSSELMUIDEN ? IJVV is er vliegensvlug in geslaagd om een opvolger te vinden voor hoofdtrainer Herben Visscher, die na dit seizoen vertrekt bij IJVV. Hij wordt opgevolgd door Brucht Bergsma.


Bergsma was al eerder vier seizoenen actief bij IJVV (1998-2002). Hij begon als trainer bij WVF. Daarna werkte hij bij IJVV, PEC Zwolle (jeugdtrainer en hoofd jeugdtrainer), SC Heerenveen (jeugdtrainer en hoofd jeugdtrainer), FC Emmen (jeugdtrainer) en WVF (technisch coördinator). Momenteel is hij bezig aan zijn drie seizoen als hoofd opleidingen bij topklasser HHC Hardenberg.


Vorige week maakte Bergsma bekend dat hij na dit seizoen stopt als hoofd jeugdopleidingen bij HHC Hardenberg. Hij kan deze functie niet meer combineren met zijn werk en privé. Vervolgens sloeg IJVV razendsnel toe. De club is ?zeer content' dat het Bergsma heeft weten vast te leggen. ?Met Bergsma hebben we een zeer ervaren trainer binnengehaald die qua persoonlijkheid en instelling past bij onze club?, zo laat IJVV weten. ?Gezien zijn ervaring kan hij ook een belangrijke rol vervullen in de doorontwikkeling van de jeugdopleiding van IJVV. IJVV heeft als doel om met eigen opgeleide spelers door te groeien tot een stabiele eersteklasser.?