Reflex ruim langs tegenvallend Set Up

KAMPEN ? Reflex was zaterdag in een goed gevulde Reflex-hal met 3-1 te sterk voor een tegenvallend Brezo/KBS Set Up. ?Het is nooit een burenruzie geworden?, was de mening van Reflex-trainer Edward Kamphuis.

En daarmee zei hij niets verkeerd. Set Up liet zich gemakkelijk naar een nederlaag spelen. In de eerste set maakte Reflex in het slot het verschil. De IJsselmuidenaren begonnen te knoeien en Reflex profiteerde en sleepte de eerste set binnen: 25-22.

Daarna had Reflex lange tijd weinig meer te vrezen van Set Up. De formatie van trainer Siemen Klaver speelde slordig en Reflex sleepte de tweede set gemakkelijk binnen (25-18) In de derde set was het beeld hetzelfde. Zonder echt goed te spelen was ook de deze set voor Reflex (25-17). In de laatste set leek het dezelfde kant op te gaan. Reflex kwam met 6-0 voor, maar daarna kwam de klad erin bij de thuisploeg. Set Up maakte de achterstand snel ongedaan en begon beter te spelen. Met een 25-27 setwinst hield de ploeg toch nog iets tastbaars over aan een voor IJsselmuiden tegenvallende avond.

?We hebben niet laten zien wat we kunnen. Daar baal ik van. We maakten heel veel fouten en hebben ver onder ons niveau gespeeld?, aldus Set Up-trainer Siemen Klaver. ?Hoe dat komt?  Wellicht heeft het te maken met de spanning. Het is toch voor het eerst dat de jongens in deze goed gevulde hal spelen." Set Up kan lange tijd niet beschikken over Björn Holtland en dat is volgens Klaver een gevoelig verlies. ?En Mark Flier had zijn dag niet. Daardoor konden we niet ons eigen spel spelen. Reflex heeft het prima gedaan. Zij spelen bijna alles op Ronald Buis en die maakt geen fouten. Zij leunen op Buis en de service?, aldus Klaver.

?Hij moet eens naar zijn eigen ploeg kijken, anders krijgt hij het lek nooit boven?, reageerde collega Kamphuis. ?Set Up is individueel beter, maar zij hebben vandaag niet goed gespeeld. Ze speelden te slordig en kwamen niet aan aanvallen toe.? Kijkend naar zijn eigen ploeg ziet Kamphuis een opwaartse lijn. ?Dit team kan heel gedisciplineerd spelen en dat is handig. Volleybal is een gestructureerd spelletje. Maar een plek bovenste vijf is te hoog gegrepen. Er zijn genoeg teams die nog beter zijn. Ja, ook Set Up. Plaats zes of zeven is reëel. En daar moeten we nog hard genoeg voor werken.? Kamphuis baalde er niet van dat zijn ploeg de laatste set moest afstaan. ?In de vierde set heb ik door gewisseld. Ik heb ook  te maken met de bank en we hadden al vier punten binnen. We stonden steeds voor, maar basisspelers maakten fouten. Daardoor werd het spannend. Het kan gebeuren dat je dan een set verliest.?

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden