DOS en KHC in balans in levendige derby

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN ? DOS Kampen en KHC hebben zaterdag de punten gedeeld. Op Sportpark De Maten eindigde de Kamper derby tussen de twee eersteklassers in een terechte 2-2 einduitslag.

DOS Kampen was in de eerste helft de betere ploeg. In de 24ste scoorde DOS de logische 1-0. Uit een voorzet van de zeer sterk spelende Lenhard de Velde scoorde Matthijs Winters. In het eerste bedrijf had DOS nog een aantal keren kunnen scoren, maar de ploeg verzuimde om voor rust een grote slag te slaan. KHC kon hier weinig tegenover stellen. Het gevaarlijkste moment was van Karim Gabara. Hij maakte indruk met een fraai afstandsschot, maar de redding van DOS-goalie Demi Loet-Loetoer oogstte ook bewondering.

Na rust ontstond er een echte derbysfeer. KHC gooide alle registers open en DOS moest achteruit. In de 50ste minuut gaf Jeffrey de Nooijer de eerste waarschuwing. Hij raakte de bovenkant van de lat. In de 63ste minuut kwam KHC langszij via een uithaal van Arjan Bults. Het spektakel ging door. In de 70ste minuut werd Joël Visscher van KHC met een rode kaart van het veld gestuurd. Twee minuten later sloeg KHC toe in ondertal. Dat mocht DOS zich aantrekken. Een verre uittrap van keeper Kevin Dijkstra gaf ruim baan aan Tom Diender. Vrijstaand voor Loet-Loetoer draaide hij een keer om zijn as en prikte vervolgens op het juiste moment raak. Een minuut later stuurde matig fluitende arbiter Huis in 't Veld Emiel Diender van DOS met rood weg.

KHC leek de wedstrijd in de zak te hebben, maar DOS kwam sterk terug. Na een uithaal van invaller Rob Kabboord (voorlangs) tekende Lenhard de Velde met een fraaie uithaal voor de 2-2 eindstand.