Stockfoto: Gerard Meijeringh

IJVV op waarde geklopt door sterk Be Quick ’28

ZWOLLE - Het inhaalduel bij Be Quick ’28 is voor IJVV dinsdagavond uitgelopen op een nederlaag. De Zwollenaren wonnen met 4-2. “We hebben terecht verloren van een hele goede tegenstander’, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

IJVV begon vol goede bedoelingen aan de klus in Zwolle, maar liep al snel achter de feiten aan. In de 3e minuut ontstond er een scrimmage voor het IJVV-doel. Bij de derde rebound was het raak. Cesar Martinez kopte de 1-0 binnen. Be Quick zette vol druk op IJVV en daar hadden de IJsselmuidenaren het lastig mee. “Ze hadden goed positiespel. We kwamen er niet aan toe om de bal af te pakken”, aldus Diender.

Toch kreeg IJVV kansen in de eerste helft. Gerjon van den Berg dook na ruim een kwartier op voor de doelman, maar zijn kopbal miste kracht. In de 35ste minuut liet Luc Kalter een goede kans liggen. Doelman Niek Bongers wist de 1-1 te voorkomen. Vlak voor rust kwam IJVV op gelijke hoogte via Gerjon van den Berg. Na een schot van Luc Kalter tikte hij de 1-1 binnen. “Qua kansen was de gelijkmaker terecht, maar wat betreft het spel niet. Zij waren beter”, aldus Diender.

In de tweede helft liep het alsnog verkeerd af. Be Quick sloeg in de 51ste minuut toe in de omschakeling. “In plaats van af te drukken, leden we balverlies. Vervolgens scoorde Be Quick in de counter. Toen moesten we weer komen, terwijl je tegen Be Quick geen ruimte weg kan geven”, blikt Diender terug. Vijf minuten na deze treffer van Ilias el Morabit kwam de thuisploeg weer tot scoren. Sander Aarten kopte raak. IJVV liet het hoofd niet hangen en bleef knokken voor een goed resultaat. In de 73ste minuut kwam IJVV terug. Na goed doorzetten van Gerjon van den Berg rondde Jonathan van Marle af. Daarna verzuimde Gerjon van den Berg IJVV naast Be Quick te zetten. Zijn kopbal verdween net naast het doel. In de 84ste minuut besliste Be Quick het duel in de omschakeling. El Mourabit was de doelpuntenmaker, zijn tweede van de avond.

“We moesten verschrikkelijk aan de bak. We hebben terecht verloren, maar ik had wel het gevoel dat er meer in had gezeten. Dit voelt als een mokerslag, maar we hebben alles gegeven.” Na twee wedstrijden in vier dagen beginnen de pijntjes toe te nemen bij IJVV. Gerjon heeft een dikke knie en Jonathan een dikke enkel en Tim Roeland kampt al enige tijd met een blessure. Zaterdag moeten we tegen De Esch en dinsdag tegen Vroomshoopse Boys. Twee fysieke ploegen. We zullen de boel weer bij elkaar moeten rapen”, aldus Diender.

Gerard Meijeringh

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57