DOS Kampen houdt stand tegen DZC ’68 en staat voor het eerst boven de rode streep

KAMPEN - DOS Kampen heeft dinsdagavond thuis definitief afgerekend met DZC ’68. Een 2-0 voorsprong werd uitgebouwd tot een 3-0 overwinning. Door deze vijfde competitiezege van het seizoen staat DOS voor het eerst dit voetbaljaar boven de rode streep.

Het duel van dinsdagavond was een restant van de ontmoeting tussen beide ploegen van zaterdag 27 februari. Toen maakte DOS een sterke indruk tegen de toenmalige koploper uit Doetinchem. Een fel spelend DOS liet DZC toen geen moment in de wedstrijd komen en liep in de eerste helft uit naar een 2-0 voorsprong via goals van Twan Knul en Allan Bakker. In de rust bleek dat de scheidsrechter niet verder kon wegens een hamstringblessure en het duel werd gestaakt.

Dinsdagavond werd het duel uitgespeeld. In de resterende 45 minuten was het zaak voor DOS om de voorsprong over de streep te trekken. Dat lukte, de marge werd zelfs uitgebouwd. Na zo’n vijf minuten kreeg DOS een vrije trap na een rush van Burak Özturk. Matthijs de Blok ging achter de bal staan en schoot de bal fraai in de kruising. Hiermee haalde DOS de angel uit de wedstrijd. DZC kreeg vlak na de 3-0 nog een kans via Thomas Kleinlugtenbeld, maar DOS-keeper Kevin Dijkstra greep prima in.
Zo behaalde DOS opnieuw drie dure punten. De ploeg staat voor het eerst boven de rode streep. KHC is gezakt naar plek 12, maar heeft nog wel twee inhaalduels tegoed. “Het komt allemaal dicht bij elkaar. Ik denk dat we voor lijfsbehoud tussen de 28 en 30 punten nodig zijn”, aldus DOS-trainer Johan Pitstra.