Afbeelding

Hardlopers genieten van Obstacle Run

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN ? Atletiekvereniging Isala '96 hield zaterdag voor het eerst de Fun Obstacle Run Kamen (FORK). Met bijna driehonderd deelnemers was de animo groot voor dit uitdagende evenement. Bovendien waren de deelnemers tevreden over de organisatie en het parcours.

Rianne Gorter en Alwin Vahl gingen in september een grote uitdaging aan. Toen begonnen ze met de organisatie van een obstacle run in Kampen. ?We hebben zelf een aantal obstacle runs gedaan. Vervolgens ontstond in een spontane opwelling het idee om zelf zo'n run te organiseren?, aldus Gorter. Bij Isala was er twijfel, maar gaandeweg zaterdag 11 oktober dichterbij kwam, steeg het enthousiasme binnen de atletiekvereniging.

Zaterdag was er nog meer enthousiasme. Bij Gorter en Vahl, bij de vrijwilligers en bij de deelnemers. Veel lopers waren enthousiast over de organisatie en het parcours en ervoeren het kleinschalige karakter als een warm bad. Dikwijls werd de vergelijking getrokken met de bekende StrongmanRun in Hellendoorn, waar ieder jaar zo'n 8000 lopers aan de start staan.

De bijna driehonderd deelnemers van de FORK kregen eerst te maken met een aantal hindernissen op de atletiekbaan. Vervolgens ging de route naar het stadspark, waar enkele pittige hindernissen stonden opgesteld. Zo moesten de deelnemers een zeecontainer bedwingen, onder netten doorkruipen en verschillende sloten bedwingen. Het parcours was 6,5 kilometer lang en kon twee keer worden gelopen. De dag begon met een kidsrun, een ronde van 1,5 kilometer over de atletiekbaan. Daarna waren de volwassenen aan de beurt. Eerst gingen de deelnemers van 6,5 kilometer van start. Daarna waren de lopers van de 13 kilometer aan de beurt. Om files bij de obstakels te voorkomen, vertrokken deelnemers in tientallen. Tussen elke groep van tien lopers zit een pauze van 1 minuut, om de doorstroming te bevorderen. Toch ontstonden er bij sommige hindernissen lange wachttijden.

Het zijn kinderziektes die nu eenmaal horen bij de eerste editie van een groot evenement. Gorter en Vahl waren content. ?We waren al blij geweest als we 150 deelnemers hadden gehaald. Nu zaten we op het dubbele. We hebben uit alle provincies, behalve Zeeland lopers en zelfs twee mensen uit Antwerpen. We zijn heel erg tevreden.?

 

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 11 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen gisteren
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41