Gebrek aan scorend vermogen doet 's-Heerenbroek de das om

WIJTHMEN ? 's-Heerenbroek ging zaterdag met 2-1 onderuit bij Wijthmen. De nederlaag was volkomen onnodig, maar 's-Heerenbroek had het verlies aan zichzelf te danken, omdat het teveel kansen liet liggen.

?Als je de ballen er zelf niet intrapt, krijg je ze zelf om de oren?, haalde 's-Heerenbroek-trainer Anton Visscher na afloop een regeltje voetbalwijsheid uit de kast. 's-Heerenbroek had het duel in handen, maar verzuimde om de trekker over te halen.

De beginfase was wel voor Wijthmen. Na een kwartier nam 's-Heerenbroek echter de regie in handen. Het grote veldoverwicht leidde in de 37ste minuut tot de 0-1 van Wessel van Dijk. De 0-1 ruststand was een schamele voorsprong. Gert Kwakkel, Rob Henniphof en Van Dijk lieten goede kansen onbenut.

Na rust was het beeld van de wedstrijd aanvankelijk hetzelfde. 's-Heerenbroek had grote moeite in de afwerking en ook geen geluk. Zo kopte Kwakkel tegen de paal en raakte Henniphof de lat. Uit het niets kwam Wijtmen in de 68ste minuut langszij. Een kopbal schoot op het natte gras onder keeper Laurens Visscher door. Enkele minuten later stond het zelfs 2-1. Een vrije bal stuiterde via de borst van Visscher terug het veld in. De inkomende man van Wijthmen gaf 's-Heerenbroek vervolgens een lesje in doeltreffendheid. Daarna had 's-Heerenbroek geen antwoord op de vertragingstactiek van Wijthmen. De bezoekers konden niets meer uitrichten en de onnodige nederlaag niet meer voorkomen.