Go-Ahead eenvoudig door in districtsbeker

DALFSEN - Go-Ahead Kampen heeft zich relatief gemakkelijk geplaatst voor de tweede knockout-ronde van de districtsbeker. In Dalfsen won de Kamper eersteklasser met 1-4 bij ASC '62.

Go-Ahead trad aan zonder Jurrian Zandbergen en Arjan Wiegers. Zij kregen rust. Doelman Jasper Fix was afwezig vanwege zijn werk. Tim Noordman was zijn vervanger en deed het naar behoren. De leiding lag in handen van assistent-trainer Ricardo van der Weerd. Jan Korte laat in de bekerwedstrijden zijn assistent als hoofdtrainer fungeren. Hij was zelf wel gewoon aanwezig als assistent.

Al snel was duidelijk dat Go-Ahead een maatje te groot was voor de tweedeklasser uit Dalfsen. Vooral Madih Doufikar was niet te stoppen. Hij was in de 2e minuut al dicht bij een doelpunt, maar de lat voorkwam dat. Twee minuten later was het wel raak. Nick Bakker legde de bal terug, waarna Doufikar trefzeker was met een mooie stift. Een later wist doelman Berry Roeberts de 0-2 te voorkomen bij een stift van Doufikar. nin de linker bovenhoek, 0-1. Daarna verzuimden Doufikar, Rob Knul en Samir Merraki om de 0-2 te maken. Go-Ahead was heer en meester en had totaal niks te duchten van ASC'62. Vervolgens kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op gelijke hoogte in de 38ste minuut. Tom van Zanten knikte binnen. Vlak daarvoor was Go-Ahead al ontsnapt aan de gelijkmaker. Na balverlies van Edwin Starke kon Matthijs van Gelder de bal in het lege doel schuiven, maar hij legde de bal breed, maar zijn pass was te hard, zodat een grote kans in rook opging. Go-Ahead herstelde zich snel. Twee minuten na de 1-1 schoot Nick Bakker raak.

De tweede helft was minder attractief. Na 52 minuten besliste Go-Ahead het bekerduel. Na goed voorbereidend werk van Madih Doufikar maakte Bakker 1-3. ASC'62 kreeg nog een spaarzame kans via van Gelder, maar keeper Noordman redde bekwaam. De goalie van Go-Ahead speelde een belangrijke rol bij de 1-4. Met een lange trap bereikte hij Bakker. Die schoot vervolgens hard binnen in de 79ste minuut. Zes minuten later was er de laatste kans voor Go-Ahead. Madih Doufikar trok de bal vanaf links strak voor. Invaller Roberto Doufikar kopte vervolgens naast. Zo bleef het 1-4.