Afbeelding
Foto: DOS Kampen

Christian van der Worp en Joël Visscher van DOS Kampen stoppen met prestatievoetbal

Sport

KAMPEN - DOS-trainer Johan Pitstra kan komend seizoen geen beroep meer doen op de 30-jarige Christian van der Worp en de 28-jarige Joël Visscher. Beide spelers hebben het MT van DOS Kampen te kennen gegeven na dit seizoen niet meer voor de eerste selectie in aanmerking te willen komen. Voor Van der Worp spelen werk en privé daarin een belangrijke rol. Bij Visscher hebben met name blessures een cruciale rol gespeeld in zijn beslissing. spelen met name blessures een cruciale factor.

Christian van der Worp speelt al sinds het seizoen 2013/2014 voor de hoofdmacht van DOS Kampen. ”Ik heb altijd met enorm veel plezier gespeeld bij DOS Kampen. Het is echt mijn club geworden. Wellicht dat ik me na mijn actieve loopbaan als voetballer, waarin ik in totaal maar liefst elf seizoenen, waarvan acht bij DOS, op eerste klasse niveau heb gespeeld, op een andere manier verdienstelijk maak bij de vereniging.”

Joël Visscher kwam als jeugdspeler uit voor DOS Kampen en speelde acht seizoenen bij KHC. Dit seizoen keerde hij terug bij DOS Kampen “Ik had me de komst naar de club heel anders voorgesteld. Mijn motivatie was eigenlijk wel een beetje weg, maar ik had zin om voor DOS Kampen te gaan spelen. Helaas ben ik vrijwel alleen maar geblesseerd geweest. Ik heb het MT laten weten dat ik zo niet door wil en stop met prestatie voetbal. Daarom maak ik bewust de keuze om lager te spelen met vrienden waar ik van jongs af aan mee heb gespeeld in de jeugd. Na negen seizoenen op eerste klasse niveau is het mooi geweest.”

Gerard Meijeringh