Wilsum komt uit op terechte remise tegen Wijthmen

WILSUM - Na de remise tegen Zalk heeft Wilsum opnieuw een punt gehaald. In eigen huis kwamen de oranjehemden uit op 1-1 tegen Wijthmen. “Dat was een juiste afspiegeling van de wedstrijd”, aldus hoofdtrainer Jan van Spijker van Wilsum.

Wilsum had het lastig in de eerste helft. “Met name in de eerste 35 minuten hadden we weinig in te brengen qua voetbal”, aldus Van Spijker. Vreemd genoeg waren de beste kansen voor Wilsum. Melvin Hofstede kreeg de grootste kans. Hij lobde de bal over de keeper heen, maar door het harde veld stuitte de bal op de lat. Op slag van rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Bij een inzet van Wijthmen ging doelman Teko Malanda in de fout. Hij de bal tussen zijn vingers doorglippen.

Trainer Van Spijker vertelde zijn spelers in de rust wat er beter moest. “We kwamen niet goed in de duels. We gaven teveel ruimte weg. Het veld werd te groot, waardoor zijn ruimte kregen om te voetballen.”

Dat ging in de tweede helft een stuk beter. Wilsum pakte de regie en kreeg verschillende goede kansen. In de 60ste minuut viel de gelijkmaker. Even daarvoor schoot Jelmer Sollie voorlangs. Vlak daarna had hij een goede voorzet in huis en schoot Patrick Bastiaan de 1-1 binnen. Wilsum ging door en had pech dat Bart Schoonhoven niet de 2-1 maakte. Hij raakte eerst de binnenkant van de paal en in de rebound deed hij dat nog een keer.

Daarna kwam Wijthmen er steeds beter in. In de laatste tien minuten kwamen de bezoekers opzetten. In de eindfase kwam Wilsum nog verschillende keren goed weg. Eerst ging de bal op de stip na een handsbal van Noël Hofstede. De strafschop belandde vervolgens tegen de paal. Daarna maakte Teko Malanda zijn fout meer dan goed. Zo wist hij verschillende keren de 1-2 van Wijthmen de voorkomen via enkele prima reddingen.

Gerard Meijeringh

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00