DOS boekt eerste zege

KAMPEN ? DOS Kampen heeft zaterdag de eerste zege in de competitie geboekt. Op Sportpark De Maten werd Sparta Enschede met 4-1 verslagen.

De zege kwam moeizamer tot stand dan de einduitslag doet vermoeden. DOS had het best lastig tegen de tukkers. Nadat beide ploegen over en weer enkele dreigend waren geweest, kwam DOS in de 19e minuut op voorsprong door Jord van der Weerd. Hij schudde zijn tegenstander van zich af en verschalkte de keeper met een halve stift. Daarna waren er kansen voor Patrick Bastiaan en Van der Weerd. Ook Sparta Enschede was af en toe gevaarlijk.

Vlak na rust zorgde Matthijs Winters voor de 2-0. Hij controleerde de bal en schoot vervolgens binnen. Daarna ging Sparta Enschede alles of niets spelen. De gasten brachten een tweede lange spits binnen. DOS had moeite met de opportunistische strijdwijze van Sparta Enschede. Het offensief van de bezoekers leidde in de 66ste minuut tot de 2-1. DOS-trainer Guido Vlierhuis greep in en bracht een extra verdediger.

Met vijf man achterin kwam er weer rust achterin en heroverde DOS de controle over de wedstrijd. In de 73ste minuut maakte Jorian Wellenberg de belangrijke 3-1. Na de 3-1 was het verzet van Sparta Enschede gebroken. Lenhard de Velde zorgde een kwartier voor tijd voor 4-1. Daarna verzuimde DOS om de score nog verder op te voeren.

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 19 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17