Wilsum houdt schade beperkt bij Dieze West

ZWOLLE - Wilsum heeft zaterdag met 5-2 verloren bij koploper Dieze West. En daarmee kon de ploeg tevreden zijn. Tegen de sterke ploeg uit Zwolle wist Wilsum de schade behoorlijk te beperken.

Bij Wilsum keerde Gerhard Bolt voor even terug tussen de palen. De keeperstrainer was de vervanger van Teko Malanda, die niet aanwezig kon zijn. Wilsum had als doel om zo lang mogelijk de nul te houden.

“In het begin hadden we het lastig en kwamen we moeilijk onder de druk uit. Deze periode kwamen we goed door. Dat was ook te danken aan Gerhard Bolt. Hij heeft het fantastisch gedaan en heeft in de beginfase enkele goede ballen gepakt”, aldus Wilsum-trainer Jan van Spijker. Daarna kwam Wilsum er wat beter in. Dat leidde tot een mogelijkheid voor Patrick Bastiaan.

In de fase waarin Wilsum wat meer in het stuk voorkwam, sloeg Dieze West toe. In de 21ste minuut kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Twee minuten later viel de 2-0.

Daarna bleef Wilsum het eigen spelletje te spelen. De ploeg probeerde te voetballen en ramde de ballen niet lukraak naar voren. Dat betaalde zich uit. In de 33ste minuut kwam Wilsum terug tot 2-1. Rienk van de Wetering had een goede actie in huis. Vervolgens scoorde Patrick Bastiaan. Twee minuten later kwam Wilsum zelfs op gelijke hoogte. Bart Schoonhoven werd diep gestuurd. Hij schudde zijn belager van zich af en schoot de bal met links in het doel.

Daarna zette Dieze West een tandje bij. Dat leidde nog voor rust tot de 3-2. Uit een corner werd de bal goed binnengekopt.

In de tweede helft had Dieze West nadrukkelijk de regie in handen. Toch hield Wilsum de schade beperkt. De 4-2 was een fraai afstandsschot en even later viel de 5-2.

“We hebben het fantastisch gedaan”, sprak Jan van Spijker na afloop. Smetje voor Wilsum was het uitvallen van Marijn Mijnheer. “Bij het blokken van een bal kreeg hij last van zijn voet. Dat zag er niet goed uit. Dat is een tegenvaller. Hij is een van onze betere verdedigers”, aldus Van Spijker.